USA west-coast tur februar 2008:                                                                          (Retur til rejseoversigt)

 Da der pludselig blev mulighed for en ferie i USA i forbindelse med en forretningsrejse, var Hanne straks klar. Vi havde begge lyst til at se Highway 1, som skulle være en flot tur mellem Los Angeles og San Francisco. Men vi kunne jo ikke nøjes med dette, så der blev puttet en tur til Bryce Canyon ind ... uagtet at det gav en MEGET lang køretur.

Nedenfor kan selve køre-ruten ses. De grønne områder på kortet er national parker.  Vi starter i Los Angeles, kører mod øst til gennem Death Valley til Las Vegas og fortsætter til Bryce Canyon. Herefter returnerer vi til Los Angeles og begynder turen nordpå langs kysten og ender i San Francisco.
Tak til Google Maps for lån af kortene.

13. februar: Ankomst til Los Angeles

 Hanne ankom sent om eftermiddagen d. 13. februar. Jeg havde kørt fra Irvine syd for Los Angeles til vores lufthavnshotel, hvor vi havde aftalt at mødes. Køreturen blev noget længere end ventet, da der er MEGET trafik igennem Los Angeles kl. 17 om eftermiddagen. Og vi taler vel at mærke motorveje, hvor der mindst er 4 spor i hver retning. Da jeg ankom til hotellet, var der kun 10 minutter til Hanne skulle lande, så i stedet for at checke ind fortsatte jeg til lufthavnen, hvor jeg efter et par forsøg i diverse udfletninger kom ind i det rigtige parkeringshus - lige overfor ankomsthallen. Flyet var ganske rigtigt lige landet, og efter ca. tre kvarter dukkede Hanne op ... totalt bombet. Der havde været lang ventetid i Frankfurt, og Hanne havde nu været vågen i langt over 24 timer.
 Vi skyndte os til hotellet, hvor vi meget hurtigt blev enige om at spise i den lille bar. Her fik vi kæmpe burgere og pommes fritter ... vi er vel i Amerika. Efter maden var der kun én vej frem for Hanne ... og det var i seng. Vi har 10 lange dage foran os.

14. februar: Apostlene vandrer i Dødens Dal ... vi kører Chrysler

 Hvorfor er det egentlig, at området mellem Las Vegas og Denver er så spændende? Kigger man på et kort, så er det hele stort set én stor nationalpark med områder som Zion-kløften, Bryce's stensøjler, Canyonlands, Grand Staircase og selvfølgelig Grand Canyon. Forklaringen er "The Colorado Plateau", som er et kæmpeområde på næsten en halv million kvadratkilomenetr, der har løftet sig 3-4 km. op over havets overflade, og spreder sig over de fire stater Utah, Arizona, Colorado og New Mexico.

 Nogle steder er jorden revnet under løftet, og erosionen har bidraget til at uddybe kløfterne. Den største kløft er selvfølgelig Grand Canyon, hvor Colorado floden har gjort sit gravearbejde.
 Millioner af års erosion har blotlagt bjergsider og forskellige lag i undergrunden, og området hedder derfor også meget sigende: "The Grand Staircase" ... "Den Gigantiske Trappe".

Vi kører nu mod Zion National Park, som er en "revne" ind i den høje del af Colorado Plateauet, som er gravet af den lille flod "Virgin River".

15. februar: Vi kører også "lige" igennem Zion National Park: Et syn for guderne.


 Som det kan ses på tværsnittet af Colorado Plateauet, er Bryce Canyon den højeste del af området. Her har rindende vand gennem 10 millioner år skabt små kløfter, så frost-sprængninger har kunnet forme de fantastiske søjleformationer, der står i parken.

16. februar: Bryce Canyon National Park - Det sidste trin på Den Store Trappe
(... og et fandens sted at miste en ko!)

17. og 18. februar: Las Vegas ... stadig det rene vanvid

19. februar: Santa Barbara og Solvang ... det rene Dansk-ney-land

20. februar: Highway 1 ... Californiens panoramavindue mod Stillehavet.

21. februar : Havet fylder meget i Monterey

22. februar: Steinbeck's Salinas og de store træer.

Til Toppen