Fredag d. 5. februar 2016                                          RETUR
                                                              
Fridag på Big Island

Der var planlagt TOTAL fridag på terrassen, så vi kunne nyde udsigten vores sidste dag her på Big Island. Det tegnede til at blive en meget smuk og varm dag allerede under morgenmaden. Vi havde udviklet en praksis, hvor der var flere faste ingredienser i morgenmaden, som normalt ikke indgik hjemme i Danmark … f.eks. hjemmeplukkede appelsiner og kikkert.

IMG_4548

 

Efter at have kigget billeder fra gårsdagens fantastiske tur til vulkanen, gik vi den korte tur ned til bænkene, hvor der var endnu bedre udsigt over havet og hvalerne.

IMG_4549 IMG_4550 IMG_4551

Både hvaler og delfiner holdt tilsyneladende også fri i dag, så vi stegte en halv times tid i solen og nøjedes med at glæde os over udsigten. Vi kunne lige ane den strand med det sorte sand, som brochurerne havde reklameret for, men som dengue-feberen havde forhindret os i at gå ned til.

 

Så besluttede vi os alligevel for at ture helt vildt, så turen gik til den lokale by Honokaa, hvor vi havde lovet os selv at nå at gå en tur, inden vi forlod området. Vi har kørt igennem byen HVER gang, vi er kørt til og fra vores hus, så vi har set hovedgaden en del gange – men altså ikke stået ud af bilen - bortset fra den ene gang, hvor vi gik i supermarkedet.

IMG_4569 IMG_4570

Det var en fin lille hovedgade med gamle huse i cowboy-stil, og næsten samtlige butikker var kunst-, turist- eller second-hand-butikker. Det var bagende varmt, så turen blev ret kort, og det lykkedes os at gennemføre den UDEN at købe noget. Skal man sige én ond ting om Honokaa, så er det, at ledningerne er GRIMME … men det er jo et generelt amerikansk problem. Her sender vi en særlig tak til Rudersdal Kommune, som har gravet alle kabler ned i jorden.

IMG_4572

 

Nu kørte vi tilbage, og Hanne lavede varm frokost af alle de rester, som vi havde af kylling, ris, grøntsager mm. – faktisk så meget, at de to kyllingebryster fra fryseren røg ind igen, for der var rigelig mad til også at gøre os mætte i aften. Her er fruen i køkkenet i det pragtfulde hus med den ubeskriveligt flotte udsigt.

IMG_0058-80-stitch1

Det var så varmt på terrassen, at vi rykkede bord og stole omkring hjørnet, så vi fik skygge. Maden var måske ikke et billede værdig (selv om det var lækkert!), men ”Rebel Red” øllen fra Samuel Adams er i en klasse for sig selv. Jeg har i 14 dage ligget med et skilt ”Vi vil have Rebel Red i Irma” foran Birkerød Irma, men indtil videre har det ikke givet resultat – det er en fantastisk lækker IPA.

IMG_4574

Efter maden underholdt adskillige gekkoer under tagudhænget med at vise sig frem – de er tilsyneladende fuldstændigt ligeglade med tyngdekraften – de bevæger sig uhindret og let rundt på lodrette flader og med hovedet nedad.

 

IMG_4578x

IMG_4580

 

IMG_4581

Resten af eftermiddagen gik med at orne foto, skrive dagbog, læse om Kauai og slappe af med den flotte udsigt. Der blev pakket til morgendagens flyvertur til Kauai, og der blev checket ind på biler og fly, og så gjorde vi en forgæves indsats på at få tømt køleskabet. Der bliver vist en del rester til Paula i form af grønt og to frosne kyllingebryster – men heldigvis ingen øl til overs.

 

Til Toppen                                                                                Hop til forrige dag        Hop til næste dag