Tirsdag d. 2. februar 2016                                           RETUR
                                                              
Haler af hvaler og masser af padder

Det kneb stadig med at sove, så vi stod op med solen ved 7-tiden. Der blev skrevet dagbog og drukket kaffe på terrassen, og morgenmaden blev indtaget samme sted med udsigt til endnu en pragtfuld dag.

 

Lidt efter 9 kørte vi mod Puako, hvor vi skulle på hvalsafari med ”Adventure X”, som viste sig at være en forholdsvis lille men meget sødygtig båd med plads til ca. 15 personer. Kaptajnen havde styr på båden og sit håndværk med at vise pukkelhvaler frem, som huserer omkring Hawaii mellem december og marts, og hvor januar-februar er de absolutte top-måneder. Dagens første hold kom i land og fortalte om alle de hvaler, som de havde set, så forventningerne steg lige en anelse, inden vi kom til havs. Vi lagde fra land kl. 11, men den første halve time så vi absolut intet. Kaptajn Casey smed en hydrofon i vandet og sendte lyden ud gennem en højttaler, og det var vildt overraskende hvor megen lyd, der kom fra hvalerne, selv om vi ingen så endnu.

 

Casey fortalte om hvalernes sang, der skifter fra år til år, og det er uafhængigt af om de tager til Hawaii, eller Baja i Mexico, som er deres andet foretrukne ynglested efter en lang svømmetur fra køleskabet i Alaska, hvor de æder sig tykke hele sommeren. De tager til Hawaii eller Mexico for at føde deres unger, som vejer over et tons ved fødslen.

 

Pludselig blev der aktivitet omkring båden, og det blev en fest i pust af damp, når hvaler ånder ud før de trækker vejret til den næste halve time under vandet.

 

 

 

Vi fik også mange hale-vink fra dyrene, inden de dykkede igen, men det lykkedes ikke at se nogen ”breaches”, som er ordet for at hoppe ud af vandet, som nogle af hvalerne ynder at gøre. Vi så gigantiske plask meget langt fra båden, men altså ingen hval-hop lige i nærheden. Det gjorde absolut intet, da de mange vinke-haler var en fantastik oplevelse.

Billedet ovenfor er taget over et par sekunder og sat sammen af 12 billeder, hvor det er tydeligt at se hvor mange gange halen vinker frem og tilbage over vandet, før det enorme dyr igen forsvinder i dybet.

Præcis to timer senere var vi i land igen efter en pragtfuld tur, hvor forplejningen med sandwiches og amerikanske cookies også havde været i top.

 

Vi kørte videre tilbage mod lufthavnen, hvor vi landede i lørdags, og lige efter lufthavnen drejede vi ind til ”Honokohau Bay”, hvor vi havde set grønne skildpadder på turen i 2012. Vi kæmpede os gennem heden fra parkeringspladsen til stranden, men det blev rigeligt belønnet med masser af store skildpadder, der lå og simrede i vandkanten på de sorte lava klipper.

 

 

 

Vores fødder lignede lyserøde skumfiduser i varmen, så vi benyttede lejligheden til at smide skoene og smide fødderne i den lune vand, mens vi drak en Cola Zero og spiste vores medbragte boller til frokost.

 

Nu gik det direkte tilbage til huset, hvis vi skulle nå at sidde lidt og nyde dagslyset. Vi købte morgenmad i Hokaa’s lokale supermarked, og så var vi hjemme kl. 17, så vi lige havde en times lyd på terrassen til at spejde efter flere hvaler.

Der var rigtigt mange dampsøjler i havet, men vi kunne ikke se nogen grå hval-rygge, så var det mon delfiner, vi så? Det vides ikke med sikkerhed.

 

Vi nåede den faste tur i det varme badekar på terrassen, da det var blevet mørkt, og så lavede Hanne æggekage, mens jeg sorterede billeder fra turen, hvoraf en par stykker blev sendt hjem til folket i Danmark. Maden blev spist i den lune aften på terrassen, hvor både cikader og frøer var startet op på natten konkurrence i at lave mest støj. Herligt!

 

Til Toppen                                                                                Hop til forrige dag        Hop til næste dag