Torsdag d. 20. august 2015                                        RETUR
                                                              
Bison-kaos i Custer State Park … og en klapperslange!

Vi sov længe, badede i vognens lille bruseniche og lavede stor morgenmad, som blev indtaget ved bordet udenfor i solen – det var som lovet varmere end i går – faktisk for varmt.

IMG_1772

Hanne fandt lidt billeder fra turen frem på PC’en, og de blev sendt ud i ”skyen” til folk derhjemme, mens vi læste, skrev dagbog og flyttede rundt på stolene for at finde både læ og skygge på denne flotte dag.

IMG_0233-stitch

På trods af planen om intet at lave, satte vi os tidligt på eftermiddagen ind i bilens aircondition og trillede mod ”Custer State Park”, som ligger en lille times kørsel væk.

 

Der er også dyr på vej til parken, så vi havde glæde af både ”de små fede”, der så ud til at lave morgen Tai-chi, og en mor+barn hjort, der ikke lod sig forstyrre midt i et måltid.

IMG_3120 IMG_3125

 

IMG_1777 IMG_3133

 

Lige inden indkørslen til parken lå ”noget” på vejen, som vi drønede hen over uden at ramme ”det” med dækkene. ”Det var sgu’ da en stor …!

IMG_3143 IMG_3148xs

Vi vendte bilen og trillede tilbage, så vi kunne betragte objektet fra den anden kørebane. Det var ganske rigtigt en slange – en stor klapperslange, som havde valgt dette meget udsatte sted til dagens solarie-opvarmning. Vi fotograferede den med andagt gennem den åbne siderude – holdende stille på en 70 km/t-vej med katastrofeblinket tændt. Vi forlod dette smukke men skræmmende dyr, som vi aldrig har set vildt i naturen før (heldigvis), og vi var sikre på, at den ville være død og kørt over om få minutter, men vi havde ikke lyst til at gå ud og flytte den. Vi kørte samme vej tilbage … og der var ikke pletter på vejen, så måske …

 

Turen gennem Custer var fin. En cyote spænede over vejen lige foran os, her var masser af pronghorn-hjorte og andre mindre hjorte, og vi så nogle få ensomme bison-hanner, der strejfede omkring. På vej gennem ”wild life loop” vejen stødte vi på den store hjord af bisoner, hvor så mange havde parkeret bilen, at vi ikke kunne komme helt tæt på. Vi kastede bilen ind til siden et stykke fra hjorden og nød synet af de store dyr, mens de langsomt nærmede os.

IMG_0286-stitch

Vi stod her så længe, at HELE flokken passerede vores bil i meget lille – næsten for lille – afstand … fantastisk. Dyrene virkede meget målrettede og lod sig i hvert fald ikke distrahere af tilskuernes tilstedeværelse.

IMG_1807 IMG_0284x

 

IMG_0279-stitch

Da de sidste dyr passerede os, skabte de forreste dyr i flokken totalt trafikkaos langt bag os ved at blokere vejen, så vi kunne i ro og mag forlade flokken og efterlade de indespærrede biler bag os og trille ud af parken. Vi skulle dog lige forevige lidt flere præriehunde på vej ud – dem kan Hanne ikke bare køre forbi.

 

Vi tog motorvejen hjem, og så var der lyn-tur i hot-tubben – det var næsten for varmt her omkring solnedgang, men det kunne en kold øl heldigvis afhjælpe.

IMG_1829xs IMG_0291

Aftensmaden blev biksemad af gårsdagens kylling. Bemærk hvor rummelig vognen er indvendig. Man har fin plads ved de fire gasblus, et stort køleskab lige til venstre for komfuret og køkkenvasken til højre – som man ikke kan se på billedet. Lige bag Hanne er spisebordet, bag dette er døren til toilettet, og refleksen i det fjerne er vinduet over dobbeltsengen i soveværelset.

Disse billeder er taget dagen efter, men vi tager dem lige her, hvor vi er i gang med gennemgangen af vognen.

IMG_1862 IMG_1861 IMG_1863

Soveværelse med dobbeltseng                    Spisebord, bad og til højre køkken       … og førersædet med gardiner for forruden.

 

Så var der tid til at nyde dagens mange flotte billeder – og en enkelt video af de mange bisoner.

 

Om aftenen, da det var helt mørkt, legede jeg med en funktion i mit nye kamera, så man kan optage tidsforkortede videoer af f.eks. en stjernehimmel, så to timer varer nogle få sekunder.

 

Hvis Internetforbindelsen er god, så kig videoer her – åbner i et nyt vindue:

·         Bison-video

·         Stjernehimmel video

 

Til Toppen               Hop til forrige dag                          Hop til næste dag