Postkort fra København d. 2. september 2012          RETUR

 Hvorfor går vi aldrig en lang tur i København? Det ville vi råde bod på i dag.


Vi starter fra Nørreport og går gennem Botanisk Have. Vi skyder genvej gennem væksthuset, som er tropevarmt og fugtigt. Linsen dugger fuldstændigt til indenfor, når man kravler op under taget.

Ude på den anden side går vi ind i Østre Anlæg og bag om Statens Museum for Kunst, hvor den nye tilbygning ligger med smuk udsigt over parken.

Vi passerer lige hjørnet af Nyboder ved Østerport, inden vi skrår over til Kastellet.


Vi går rundt langt volden. En fiskehejre har travlt med at fange fisk. Her er pudset og poleret og fint.

I det nordøstlige hjørne er der indrettet en mindelund for de faldne danske soldater i FN-tjeneste. Der er overraskende mange faldne i Gaza og Cypern, men der er selvfølgelig flest fra Irak og Afganistan.

En masse turister står og fotograferer Holmen og den gamle mastekran på den anden side af vandet, så det gør vi selvfølgelig også.

Vi går gennem Amaliehaven, og vi ser over på den nye Opera, hvor Margrethe har to små rygekabiner i forgrunden, hvor hun kan få en smøg, mens hun venter på at blive sejlet over.
 

Kanalrundfarten holder ind ved de flotte sandskulpturer, som vi så i tirsdags. Det er sidste dag i dag ... nu bliver de fjernet. Det er måske snyd at tage et billede med fra i tirsdags ... men hva!

 

Vi skal selvfølgelig også forbi den engelske kirke Skt. Alban og det flotte Gefion Springvand.

Inden vi forlader havnen, skal vi hilse på én af de nyeste tilkomne. Denne statue "ZinkGlobal"  har fået meget hård kritik, men den er da både flot og sjov.

Nu vender vi os om og går op mod Marmor Kirken mod Amalienborg.


Vi er ved at være frokost-sultne, men Margrethe er vist ikke hjemme - hun er i Fredensborg - så vi fortsætter hen til "Told & Snaps", hvor vi er heldig og får et bord med det samme.

Hanne har været her før, så hun ved, hvad der venter, men det dæmper ikke min begejstring for konceptet: Øl, smørrebrød og snaps.

Hva-be-har! Dyrlægens Natmad, Tartar og en 84 uger gammel os med sky og rom til at slutte af med. Så var vi godt kørende.

Vi slæbte os forbi Nyhavn, hvor der var herligt meget liv på denne flotte sen-sommerdag ... selv om det nu officielt er efterår.

Og så skulle vi være kulturelle. På Prinsessegade ligger det flotte museum Davids Samling, som jeg aldrig havde hørt om. Vi havde ca. halvanden time, så vi nåede kun de to øverste etager med islamisk kunst. Det var super-flot ... og gratis at komme ind. Tak til Hr. David, som havde samlet dette og efterladt det til København, da han døde i 1960.

Nu var det på tide at vende hjemad, men vi skulle lige igennem Kongens Have og hilse på Rosenborg Slot, inden vi sprang på S-toget igen på Nørreport.

Ringen var sluttet, og vi havde trasket 8 kilometer på lidt under 6 timer ... sikken en god tur. Vores trofaste lille GPS-logger fangede ruten ... og jeg huskede først at tænde den midt inde i Botanisk Have.

 RETUR