Tone of Voice Orchestra, 8. november 2023, Mantzius Live (Birkerød)              Retur

 

Jeg ved ikke helt hvordan jeg faldt over Trinelise Væring, men jeg tror at det var en god anmeldelse af albummet Umanerlig, som fik mig på sporet – og den skive er jeg meget begejstret for. Der var derfor INGEN tvivl, da jeg læste programmet fra Mantzius og så, at Fru Væring med band OG sækkepibe, ville dukke op i Birkerød – det glædede vi os til.

 

Vi dukkede op i god tid, så vi kunne indtage vores yndlingspladser på balkonen – vi troede at det var en stå-op-koncert, men den rare bartender forsikrede os om, at der ikke var åbent på balkonen i dag, ”for der kommer nok ikke mere end 70 mennesker og lytter med!” … WHAT? Til gengæld var der hyggeligt arrangeret caféborde, så vi afslappet og hyggeligt kunne nye et glas vin eller en øl foran scenen.

 

 

Det store band indtog scenen, og der var lidt diskussion om at få lys helt ud til violinen – det lykkedes aldrig helt, men lyden var fremragende på trods af den dunkle belysning. Hold da op en lyd! Violin, saxofon, sækkepibe, kontrabas og to på slagtøj + 4 kvindelige stemmer – det er stort!

 

 

Vi fik et par numre fra ”Tone of Voice Orchestra” albummet, og det var helt perfekt – og som forventet morsomt at høre med sækkepibe – det fungerer godt.

 

 

 

Fredrik Lundin skifter mellem mange slags blæseinstrumenter, så det er en fornøjelse at følge med i udvalget. Der er mange sjove kommentarer og informationer fra scenen omkring numrene, instrumenterne – og den manglende belysning, som trods alt fungerer.

 

På nummeret ”We Owe it to the Planet” er Birkerød Gymnasium med på kor. De er placeret på gulvet i hver side af salen, så man både får lyd fra scenen og fra siderne. Det er godt tænkt - og jeg undrer mig over hvor meget tid, man har haft til at øve dette.

 

Nu er der pause, men der er nok at se på. Alle farer rundt på scenen og stiller op til at Birkerød Musikskoles elever kan deltage i det næste nummer. Også her mangler der lys, så der improviseres, og adskillige lamper kommer ind på scenen – det er bare herligt. 

 

 

Der er virkelig trængsel på scenen, da alle starter op på nummeret ”Heartless

 

 

Ekstra kor, violiner, blæsere og to ekstra guitarer + percussion … hold da op! Det er flot – men hvordan har man fået øvet dette? Vi er imponerede!

 

 

Resten af koncerten foregår med en ”lille” 10-mands besætning på scenen, og der bliver givet fuld gas på alle numrene med sjove kommentarer før og efter alle sangere. Sækkepiben bliver ofte skiftet ud med en ”Hurdy-Gurdy”, som lægger en dreven undertone af dyb violin under numrene – igen en herlig afveksling. Arendse på violinen spiller både med og uden bue, og Fredrik finder diverse bøjede metal-dimser frem og spiller på dem!!!

 

 

 

 

Der kommer et lille pusterum for sangerne i nummeret ”Forårsfornemmelser”, hvor der kun er saxofon og ”lire” på scenen – meget smukt og indfølt. I det hele taget er variationen af numre og stemninger hen over aftenen mageløs.

 

 

 

Så er det igen tid til fuld udblæsning, og aftenen slutter af med fuld skrue og maksimalt niveau på stemmerne – så fedt! 

 

 

Der siges pænt tak til alle fra scenen, men i stedet for at trække sig tilbage, går alle fra bandet rundt og hyggesnakker med publikum – og åbenbart venner og bekendte. Herligt – vi får købt CD’en og fyldt den op med autografer – sikken dejlig aften.

 

Hvis ”Tone of Voice Orchestra” kommer i nærheden af dig – så må du IKKE misse det! Tak for en super oplevelse.

 

Link til alle fotos i fuld opløsning.

 

Vocals - Trinelise Væring, Maria Kynne,Lene Nørgaard and Lise Kroner
Hurdy-gurdy, bagpipes, cittern - Christian Mohr Levisen
Fiddle - Emma Kragh-Elmøe/Arendse Nordtorp Pedersen
Saxophones and flutes - Fredrik Lundin
Double bass - Joel Illerhag
Drums & percussion - Jesper Uno Kofoed and Anders Provis

 

 

Setlisten i dag er direkte fra Trinelise Værings egen hånd – hun var så sød at sende den til mig, så jeg selv kunne oprette den:

 

 

 

 


Retur