Onsdag d. 15. februar 2017                                                                  RETUR
                                                              
Regnvejr og delfiner i det fjerne

Efter at have overlevet kampen for det daglige brød i restauranten med de flyvende tjenere og tusind kunder var det tid til at finde turistbureauet, så vi kunne få udpeget nogle gode vandreruter. De smukke ”Acantilados de Los Gigantes”-klipper ligger lige ved byen ”Puerto de Santiago”, så det var oplagt at traske ned til Turist Informationen her.

IMG_8285_STITCH

Den korte tur første os langs havet, hvor det oprindelige fiskerleje nu er forsvundet i hoteller. Det har uden tvivl været en ingeniørmæssig bedrift at få vejen igennem den gamle by, så moderne mængder af trafik (altså store turistbusser) kan køre til de mange hoteller. Bemærk hvordan hovedgaden er bygget UDEN på klipperne.

IMG_8288 IMG_8290

Vi fik et par ret u-detaljerede kort i Informationen, men det var godt nok til at køre efter – så må vi få bedre kort, når vi starter på turene, da der visse af stederne ligger små kontorer ved Tenerifes mange vandreruter. Vi ville dog have foretrukket en samlet beskrivelse, men det var ikke lige til at grave op – underligt i betragtning af at så mange kommer hertil for at benytte de flotte ruter.

Det begyndte desværre at regne, så vi traskede tilbage til vores bil og besluttede at søge ned til sydkysten, hvor vi havde en idé om, at der ville være tørvejr. En halv times kørsel på motorvejen fik os til at skifte mening, da regnen kun tog til, så vi vendte derfor tilbage til hotelværelset, hvor terrassen nu sejlede med vand, da hældningen på den var forkert, og det lille afløb i hjørnet var tilstoppet – spansk håndværk!

 

Der gik dog kun en times tid, så holdt regnen op og solen begyndte så småt at kigge frem. Kikkerten blev derfor taget frem, så vi kunne følge de mange små både, der sejlede turister rundt foran hotellet for at se på hvaler og delfiner. Det lykkedes os faktisk at se en del delfiner – selv om de var langt væk.

IMG_8306 IMG_8319xxL

 

Vi skubbede det værste vand væk fra fliserne, så vi kunne sidde på altanen uden at få alt for våde fødder, og så nød vi resten af dagen her og studerede vandremulighederne.

IMG_0307_stitch

 

Det blev en smuk aften, og vi burde kunne se en masse delfiner lige foran klipperne … ja ja – lidt snyd – billedet er hentet på nettet.

Til gengæld er stjernehimlen ikke snyd – den stod flot over os, og takket være Google Star Map kunne vi se, at det var Uranus, som lyste kraftigst.

 

Delfin-Snyd 2017-02-15 20.40.32x

 

Til Toppen                                                                                                                                 Hop til Forrige dag                 Hop til næste dag