Lørdag d. 18. juni 2016                                                                     RETUR
                                                              
Slottet på øen og byen ved kløften – St. Michael’s Mount og Bristol

Det var sidste morgen i huset, så vi havde sat ur, og havde spist morgenmad, ordnet alt og Hanne havde skrevet i husets gæstebog, så vi kunne forlade huset lidt efter 9. Første mål var St. Michaels Mount, der er en gammel borg, som knejser på en klippe ud for kysten ved byen ”Marazione”. Det helt specielle er, at man kun kan gå ud til borgen, når det er lavvande, og det ville være ebbe klokken 10.40, så det var perfekt. Vi slap 3£ på parkeringen, selv om slottet var lukket om lørdagen, men vi ville også bare nyde gåturen over den flotte stensætning, der kan føre én tørskoet over, når det er lavvande.

IMG_6651Det var heldigvis så tidligt, at her ikke var så mange andre, så vi slentrede og beundrede de irgrønne – nærmest fluorescerende sten - langt diget som tangen havde overgroet.

IMG_6664x

Ude på øen bor der rent faktisk 35 mennesker i husene, så det er en del af byen, men det må være et meget specielt liv, når man kun kan komme til og fra sit hjem to gange i løbet af en dag.

IMG_6658 IMG_5119

Der er dog masser af både i øens lille havn, så der er altid alternativer. Turister kan derfor også blive sejlet frem og tilbage – bare ikke om lørdagen. Her er også en smuk have, men både haven og slottet har separate entreer, så det er nok en god forretning i højsæsonen – taget i betragtning, at vores parkeringsplads var næsten fyldt, da vi vendte tilbage … på en lukkedag udenfor sæsonen.

 

Nu var der kun én vej, og det var Bristol. Det var en lang tur, da en brændende bil to det tosporede stykke af A30 forårsagede milelange køer, og det efterfølgende vejarbejde ved Bodmin gjorde det ikke bedre. Men alt forløb i ro og mag, og vi fandt uden problemer tilbage til Hertz i Bristol Airport, hvor vi fik forklaret om den manglende nøgle til reservedækket. Herefter var vi hurtigt i Express-bussen fra lufthavnen til Bristol Centrum, hvor vi huskede at konvertere vores reservation til to billetter til toget til London i morgen. Få minutter efter var vi på vores store Novotel hotel og fik fine anvisninger til byen af en meget entusiastisk ung herre i receptionen. Han forklarede os også, at det var langt at gå ud til hængebroen, som jeg gerne ville se, men at bus 8 og 9 ville køre os dertil.

 

Efter at have smidt kufferterne, stod vi derfor kort efter ved busstoppestedet, hvor vi kunne få en familie-billet til kun 5£, som ville fragte os rundt resten af dagen – det er billigt. Vi nød turen gennem byen, hvor Hanne via hotellets kort kunne fortælle, hvad vi passerede, og da solen nu skinnede fra en blå himmel, var det en ren turistbus-oplevelse, da vi passerede en masse kirker og store bygninger.

IMG_6673 IMG_6671 IMG_6674

Vi hoppede af i universitetsområdet, som bussen smidigt var klatret op til, og her skråede vi igennem en lille park for først at se det lille observatorie, som lå her på toppen. Det viste sig at have en fantastisk udsigt over den smukke hængebro, og til vores overraskelse spændte den hen over en enorm kløft, som Avon-floden må have gravet i granitten – kors, hvor er her flot!

IMG_0226-stitch_20160618-1826

Vi nød udsigten sammen med mange andre mennesker, og i observatoriets café kunne vi købe to bægre is, som vi nød siddende på græsset med den flotte udsigt.

IMG_6685 IMG_6692

Vi vandrede over broen, så vi også kunne få det flotte vue tilbage over byen. Desværre var den ene side af broen afspærret, så vi kunne ikke rigtigt få det helt rigtige blik op gennem den store granit-dal …

IMG_6696

… til gengæld fejlede vuet tilbage over Bristol ikke noget.

IMG_0240-stitch_20160618-1855

Vi kunne se et tag på en stor bygning på den modsatte side af floden, hvor folk sad stuvet sammen i solen … formodentlig for at drikke øl, og det så MEGET tillokkende ud.

 

Vi havde spottet et øl-sted, der også så godt ud lige ved busstoppestedet, og her indfandt vi os kort efter. ”Nettle & Rye” viste sig at være et udskænkningssted fra mikrobryggerier, som serverede rigtigt spændende øl, så jeg fik en super-IPA igen, og vi studerede nu ruten tilbage på kortet.

IMG_6701 IMG_6703

Det viste sig, at bussen tilbage kun kørte én gang i timen, så vi besluttede at gå videre, men der var hele tiden så meget spændende at se på – Bristol er en virkelig smuk og spændende gammel by – at vi nåede helt ind til centrum til fods. Her var også fest i gaden her til aften – bogstaveligt talt. Et stort cykelløb rundt i gaderne afspærrede en del af byen for trafik, og senere så vi et band, der spillede gamle klassikere midt på gaden, og folk dansede foran det lille telt.

IMG_0257-stitch_20160618-2033

Den store domkirke på torvet var meget smuk i aftensolen, så Bristol solgte virkelig sig selv her til aften. Hvorfor der lige står et stort træ foran domkirken, som er fyldt med sko, det står hen i det uvisse. Og for én gangs skyld kan Internettet ikke løse dette mysterium … dejligt!

IMG_5148 IMG_5149 IMG_5156

Vi afprøvede et par pubbers menukort, inden vi satte os ind i en MEGET gammel pub – ”The Llandogers Trow” (Ja! TO L’er!), hvor der nærmest var proppet på torvet udenfor af unge mennesker – det var jo lørdag aften.  Vi fik nu Yorkshire-pudding med pølser og kartoffelmos, så det kunne ikke blive mere engelsk.

IMG_6722 IMG_6727

 

Sikken god oplevelse i Bristol, selv om vi kun havde et par timer. Her kan man absolut godt tage på week-end ophold – det kan anbefales ud fra disse par timer, vi havde i det flotte vejr. Det eneste overraskende er, at folk her går rundt i korte bukser og med bare arme efter at solen er gået ned – det er det altså for køligt til. Men englænderne tror jo, at de lever i troperne!

 

Men … hvor var Inspector George Gently? Han skulle jo husere her i Bristol, og det var netop i én af disse krimier, at vi så hængebroen første gang. Svaret på hans færden skulle vi få i London.

http://ichef.bbci.co.uk/corporate2/images/width/live/p0/0q/ft/p00qft3s.jpg/624

 

Til Toppen                                                                                                                                               Hop til forrige dag                    Hop til næste dag