Torsdag d. 21. august 2014                                     RETUR
                                                              
Bjergbestigning pr. bil

IMG_2173Der var morgenmad i caféen ved hotellet, og gratis WiFi fik Signe til at blive, mens Marie tog med på indkøb for at vælge mad til deres ”aftensmadstørn” de næste par dage. Indkøbsrekorden i Woolworth blev slået, men så har vi også alt til fire overnatninger i ”O’Reilley’s Rainforest Retreat”.

 

Der var overraskende meget trafik ud af Brisbane kl. 10, da vi kørte på motorvejen rundt om byens centrum, men det var ikke svært at følge M1 og komme mod sydvest. Væk fra motorvejen blev landskabet meget hurtigt brunt og afsvedet med virkelig kort græs og enorme mængder af eukalyptustræer. Dette er farmer-land med køer og får, som skilte hele tiden advarer mod at påkøre. Der var også advarsler mod at ramme koalaer og kænguruer. Sidstnævnte var der mange af, og vi holdt ind et sted i en indkørsel, hvor der var en hel kængurufamilie på den modsatte side af vejen i folks åbne haver. Én af kænguruerne havde en enorm pung, og med mellemrum stak et lille hoved eller en fod ud af den – men det var vist ved at være på tide at forlade den trygge, varme pung til fordel for den farlige verden.

IMG_1920 IMG_1911x

IMG_1921x

Vi så desværre mange døde kænguruer i vejkanten, da vi kørte videre, men australierne betragter dem som skadedyr, og de synes at vi er tossede, når vi standser for at fotografere dem. Vi spottede til gengæld ikke nogen koalaer på trods af at biologen på bagsædet mente, at dette var ideelt koala-land.

 

Byen Canungra var sidste by inden den smalle vej, som førte op til O’Reilley’s Plateau i Lamington National Park, og her holdt vi ind ved en tankstation. Det endte dog med, at vi både købte is og en længe tiltrængt sammenfoldelig køletaske, så iført ispinde og taske travede vi gennem den lille by, der havde et officielt Informations Center, som vi gennemgik for muligheder de næste par dage. Vi havde dog ikke taget højde for, at de sidste 30 km. fra Canungra mod O’Reilly’s krævede en times bestigning med endeløse ”blind curves” og utallige vej-stykker, som var ”One Lane”, så man skulle kigge frem, inden man kastede bilen ud på det snævre stykke asfalt med lodret afgrund på den ene side og lodret klippe på den modsatte side – alt sammen tæt bevokset. Da vi nåede toppen af plateauet, var udsigten selvfølgelig fantastisk, men vi holdt ikke ind, da vi gerne ville frem til vores hus. DUMT! Man skal ALTID benytte sig af godt vejr med foto-muligheder, når de er der!

På få meter skiftede eukalyptus til tæt regnskov – vi må være kommet over på den våde side af bjergene, og vejen blev nu endnu smallere men ikke hel så stejl.

IMG_1923 IMG_1928

De sidste 7 kilometer frem mod O’Reiley’s var ”One Lane”, og her mødte vi både biler og en lastbil, som vi måtte finde et indhak, for at lade passere – det er ikke en vej, som man lige smutter ned ad for at hente ½ liter mælk.

 

Vi fik Villa#16 udleveret, men vi var noget skuffede over udsigten, da halvdelen var spærret af området ved pool/spa-centret og en el-mast. Det var ikke nogen grim udsigt med regnskovstræer på den modsatte bjergside men heller ikke noget postkort som lovet. Efter at have tændt for varmen og lavet te i den ellers superlækre lejlighed, benyttede Hanne og jeg jacuzzien på altanen, selv om det var tågeregn i luften samtidig med solskinnet far den lave sol.

IMG_2174-stitch

Dette skabte selvfølgelig en farverig regnbue mod jungle-siden, men det var dog farvemæssigt intet mod den knaldrøde papegøje med blåt på vingerne, der afsøgte hele terrassen for krummer, mens vi gassede i vandet – topunderholdning!

 

Vi var nødt til at pakke os i tæpper på terrassen til solnedgangen på terrassen, der leverede smukke skyer over bakkekammen mod silhuetterne af de store træer – det var faktisk temmelig køligt, men de lover skyet og regnvejr de næste to dage, så hvem ved, om vi får en solnedgang her igen.

IMG_2178-stitch

 

Pigerne lavede lasagne, mens de voksne hang i baren og prøvede at undlade at kommentere køkkenarbejdet. I stedet opremsede vi de muligheder, som vi havde de næste par dage, og hvad enten vi kan lide det eller ej, så skal vi nok ned ad bjerget for at se andre steder, men det bliver nok først på lørdag.

IMG_2182 IMG_2183

 

 

Til toppen