Lørdag d. 16. august 2014                                          RETUR
                                                              
En hel dag ved ”The Great Barrier Reef

Vækkeuret var IGEN sat – vi har rekord-mange vækninger på denne tur, og i dag skal vi på snorkle/dykkertur på ”The Great Barrier Reef”. Efter en meget lille morgenmad gik vi til havnen, hvor det gode skib Sea Quest ventede på os sammen med for mange andre mennesker.

 

Vi lagde hurtigt Cairns bag os. To tredjedele unge piger / en tredjedel unge mænd – og sikkert to-tre ægtepar på vores alder.

 

Det var faktisk svært at finde siddeplads på det meste af turen, men det skyldes, at vi havde sat os udenfor, hvor der var sol og hermed også tykt af unge mennesker, der arbejdede på en solskoldning, hvilket tydeligvis var lykkedes sidst på dagen i det flotte vejr, som vi havde i dag på revet. På trods af mangel på vind og indtag af søsygepiller blev både Marie og Hanne temmelig sløje, men de gik alligevel med i vandet efter 1½ times sejlads fra Cairns, hvor vi nu lå ved ”det ydre rev”.

 

Marie skulle dykke med et lille hold, så Hanne og jeg tog våddragter på og fik dykkerfødder – masker havde vi selv med, og så var det i baljen. Her var mange fisk, men der var ca. 5 meter ned til korallerne, så man kunne kun komme tæt på ved at dykke helt ned. Hanne spottede en skildpadde, som åbenbart var tryg ved de mange snorklere, indtil den skulle op efter luft, hvor vi så kunne stikke hovedet op sammen med den – fedt! En enorm fisk på ca. en meter svømmede rundt om os – den var enorm. Det er her, man kommer i tanke om, at hajer også er store fisk. Der var en helikopter over os og de mange andre både det meste af tiden – fløj den med turister eller holdt den øje med hajer? Vi så i hvert fald ingen hajer på turen. (Det gjorde Signe – selv om det var små hajer!)

 

Efter en times tid var vi oppe igen, og vi var klistrede af salt, og nu gyngede båden desværre så meget, at Hanne ikke deltog i frokosten ombord, som var salater og store boller med diverse kødfyld – meget fint.

 

Sidste dyk var Hanne ikke helt klar på, så Marie trak i trykflaskerne igen og forsvandt med sit hold, og jeg nød koralrevet, der nu lå kun 2 meter under overfladen, og således var meget tæt på. Her var lidt færre fisk, men vi havde set rigtigt mange lige ved siden af båden, da vi hoppede i, da man havde smidt brød ud til dem – det er ligesom at fodre duerne i parken. En enorm fisk blev kløet på læberne, hvilket Marie efterfølgende bekræftede, at den godt kunne lide.

 

 

Oppe igen fulgte en længere manøvre, hvor man udvekslede passagerer med et søsterskib, hvor folk kunne overnatte på revet, og så fulgte 1½ times retursejlads tilbage til Cairns, hvor de unge mennesker fik de sidste stråler til den perfekte solskoldning på plads. Vi var også pænt røde i hovederne, selv om vi havde siddet i skyggen på båden hele dagen.

 

Tilbage på fastlandet fik vi lige set pelikan-eskadrillen lande og indtage deres lille ø foran promenaden.
 

Vi købte stort ind i Woolworth, så vi har alle fornødenheder (altså øl & vin) til de næste par dage nordpå, og så blev der lavet pizzaer i den helt store stil.

 

 

Til toppen