Tirsdag d. 12. august 2014                                         RETUR
                                                              
Ferieplanlægning i Cairns og omegn

For første gang på ferien sov vi længe og spiste morgenmad ved eget bord på den lækre terrasse med udsigt over vandet.
IMG_1599x

 

Vi traskede sammen ned ad strandpromenaden i Cairns, hvor der dog ikke er meget strand, da vandet er temmelig mudret. (Forklaring følger). Her er masser af lokale og turister, der soler på det lækre havbad, som kompenserer for manglende strand. De stakler har det hårdt om vinteren!

IMG_1546-stitch

Det mudrede vand bekymrer dog ikke de mange pelikaner, der nyder solen på små græsbanker tæt på promenaden.

IMG_1542-stitch

 

Marie ville shoppe i dag, men Signe skulle finde dykkertur, så hun gik med os til Turistinformationen. Her var en udfordring, for ALLE butikker (næsten) i dette område sælger ture af enhver art til de mange turister, og ALLE disse butikker føler sig nødsaget til at benytte ”i”-symbolet og skrive Turist Information Center – ingen af dem var dog andet end agenter for bådudlejere, dykkerhold osv.
Unknown_logo images tourist_blue_yellow Visitor_Information_Centre

Vi fik dog endelig lokaliseret det gule ”i” på blå baggrund, som var ”The Official” Information Center (ovenfor til højre), og her fik vi virkelig perfekt og professionel hjælp af forskellige frivillige, som hjælper turister UDEN at få gebyr for råd og evt. salg af ture. Vi forlod stedet med bunker af brochurer og en del affotograferede PC-skærme med vandreture. Signe forlod os og gik til havnen for at booke en dykkertur, og Hanne og jeg købte diverse småting, som vi manglede.

 

Tilbage på altanen konstaterede vi, at havudsigten var forsvundet på trods af helt klart vejr – dette burde ikke være muligt, men havudsigten var blevet til ”mudderbanke”-udsigt på grund af lavvande – så stor tidevandsforskel har vi aldrig set før.

IMG_1603

 

Vi læste brochurer et par timer før Signe dukkede op med begejstring over en firedages dykkertur fra torsdag. Det betød, at vores tur til regnskoven skulle være i morgen, så da Marie var tilbage og havde sluttet sig til Signe i solen ved poolen, returnerede Hanne og jeg til Turist Informationen, hvor søde og hjælpsomme Louise fik booket tog- og svævebanetur til i morgen, dykkertur til lørdag og natvandring på mandag, når vi er kørt nordpå til Daintree. Det eneste problem var, at Signe først var tilbage fra sin dykkertur, når vi andre var kørt til Daintree. Louise mente ikke, at der gik en bus hele vejen, så hun bookede en shuttlebus-billet til Port Douglas – så må vi køre halvvejs tilbage til Cairns for at samle hende op der – det er langt bedre end at skulle køre hele turen. Louise havde brugt lang tid på os, så der var skygge på poolen, da vi kom hjem, og pigerne var væk – de var gået ned for at købe ind til aftensmad.

 

IMG_1605 IMG_1607

 

Mens vi studerede flere brochurer og ordnede billeder, bredte der sig en himmelsk duft af Chili-gryde helt ud på altanen, som vi blev nødt til at inspicere. Efter pigernes dejlige aftensmad skulle vaskemaskinen i gang, og vi nåede et afsnit ”Waking the Dead” (Sagen Genoptaget) på den store TV-skærm. En rigtig slappedag – selv om der blev brugt en del tid på planlægning af de kommende dage.

 

Til toppen