Søndag d. 29. september 2013                                   RETUR
                                                              
Downtown Denver, shopping og de sidste dinosaurer på turen

Morgenmaden i hotellets bar-område var meget fin, og det var Beatles-dag i radioen. Tilbage på værelset ringede vi til telefonsvarer-nummeret hos Rocky Mountains National Park, der erklærede at vejen over bjerget stadig var lukket af sne, men at de ville opdatere status senere. Vi besluttede at droppe mindst 6 timers kørsel til fordel for at se lidt af Denver i det pragtfulde vejr – her var stadig sommer.

 

Vi kørte derfor ned til centrum, dvs. vi parkerede lige overfor State Capitol, der i dagens anledning lignede toppen af en rumfærge i stedet for den sædvanlige marmorkuppel – nytænkning – eller var det stilladser på grund af ombygning!

Vi gik langs ”16. Street Mall”, der udmærker sig ved at være gågade – dog med gratis pendulbusser. Her var også træer, og noget som vi aldrig har set før: Klaverer! Vi så mindst 10 klaverer af ældre dato, hvoraf de fleste var bemandet med folk, der spillede for os. Sikken god idé – og på denne måde kan hjemløse med lidt musikalitet rent faktisk tjene en skilling – og hjemløse er her desværre mange af.

 

For enden af gågaden passerede vi ”Millenium Bridge” over togsporene og kom ned til ”South Platte River”, hvor vi i det fjerne kiggede lidt på de kajakker, der forcerede de små vandfald på den opdæmmede flod.

 

Vi tog samme vej tilbage, dog igennem nogle andre gader, der var domineret af meget høje huse af både ny og ældre dato.

 

Nu gik turen videre i bilen til ”Denver Museum of Nature and Science”, hvor vi var blevet lokket til af ”Turen går til USA”-bogen. Det var et flot museum, hvor vi så endnu flere dinosaur-skeletter, og en del af dem fra Morrison-formationen ved ”Dinosaur National Monument”, hvor vi havde gået tur med Celia med den store hat.

 

Det var flot, og efter dette ville Hanne shoppe en sidste gang, så jeg kørte de tre kvarter ud af byen til ”Castle Rock Outlets”, hvor vi aftalte at mødes kl. 17.30 – en halv time inden lukketid, så vi kunne købe mad sammen ligesom i går. Jeg kørte tilbage til museet, men spiste frokost i bilen, inden jeg gik videre. Jeg startede på museets 4. sal, hvor der er en formidabel udsigt over City Park med Denvers skyline og ”The Rockies” og Buffalo Bill’s gravsted i det fjerne.

 

Herefter arbejdede jeg mig ned gennem etagerne med Nordamerikas dyr, hvor jeg fik svar på en del spørgsmål fra turen, bland andet hvordan man ser alderen på et Bighorn får ved at studere dets snoede horn. Jeg kom også tæt på Sheep og Wolf … noget jeg gerne ville opleve i virkeligheden.

 

Jeg lærte også, at de store hjorte taber deres gevir hvert år. Det forklarer de mange bunker af gevirer, vi har set i forskellig butikker. Dyrene fra næsten alle verdensdele var udstillet i flotte montrer – men det er nu bedre at se dem i live, så jeg gik hurtigt igennem.

 

Til sidst tog jeg afdelingen for mineraler, som var overraskende spændende. Her var alverdens hel- og halv-ædelsten, guld, sølv og meget mere udstillet, og det meste var fundet i Colorado – og overraskende meget de seneste 25 år. Stenen nedenfor indeholder så meget guld, at den er over 250.000$ værd – og den blev fundet ved et tilfælde i 1975. Det startede en mindre guldfeber i Colorado, men der er ikke fundet mere siden. Også den flotte røde halvædelsten ”rhodocrosite” var fantastisk – den var perfekt firkantet – helt naturligt! Sidst men ikke mindst var Aquamarin krystallerne i den store samlede blok meget smukke – naturen kan bare det-der!

  

Igen flot opstillet og meget informativt.

 

Hanne blev samlet op som aftalt, og hun havde allerede fået kastet sandwiches og sushi i nakken til lukketids-priser, så vi var hurtigt tilbage på hotellet og kunnen både nå at spise og se TRE afsnit ”Breaking Bad” … i selskab med vores sidste vin og øl … og så måtte vi endda hente en enkelt øl i baren, for at få det til at gå op.

Vi pakkede en del om og brugte meget tid på at fordele vægten i kufferterne – nu burde det passe til morgendagens hjemtur – lad os nu se.

 

Til Toppen