Mandag d. 16. september 2013                                   RETUR
                                                              
"Så vil vi godt se en sortbjørn med to unger!"

Intet vækkeur og morgenmad frem til kl. 10 - det lokkede til at sove længe.

 

Vi var alligevel fremme ved ”Waterton Lakes National Park” før middagstid efter at have kørt ad de sidste meget lige og flade strækninger gennem Alberta, indtil Rocky Mountains dukkede op i det fjerne. Lige før vi nåede til bjergene, måtte vi lige have de værste insekter af forruden, så vi kunne nyde udsigten – og Hanne kunne tage forrude-billeder – hun tyvstartede under vinduespudsningen.
 

Det regnede faktisk lidt, da vi ankom til National Parken, og vi måtte ind og ud af parken en ekstra gang for at få et kort over parken ved betalingsindgangen. Der er klasseforskel på de professionelle amerikanske National Park-ansatte og de glade gymnasieelever, der sidder i indgangen til Canadas parker. Ved hjælp af kortet kunne vi nu lokalisere Informations Centret, og på vejen derhen kom vi forbi udsigten mod ”The Prince of Wales Hotel” som er ikonisk med sin beliggenhed ved Waterton Lake.


I Informations Centret fortalte en rar dame os om alle de korte vandreture, som vi kunne tage, og at mange af områderne var spærret pga. tilstedeværelsen af bjørne! Det småregnede mellem solstrålerne, og de to ord "regn & bjørne" fik os til at tage bilen og køre en lille tur i stedet for at vandre. Der var ikke skyggen af dyr de første kilometer, og ved første udsigtspunkt over en lille flod, var der også tomt - men en del fodspor i det bløde ler langs vandet, og nogle af dem lignede bjørnespor. Vi overvejede at spise frokost, nu hvor solen skinnede igen, men i stedet kørte vi videre, og få minutter efter spottede Hanne en sort prik på en græsklædt bjergside LANGT fremme. Det var en trærod ... lige indtil vi fik den store kikkert frem ... det var definitivt en enlig han-sortbjørn, der guffede bær på bjergskråningen. Hanne er en ørn til at spotte dyr på LANG afstand.
 
Vi kørte længere frem, indtil vi var så tæt på, som vejen kunne bringe os. Vi hoppede ud af bilen med telekameraet og kikkerter og skuede op ad bjerget. Denne opførsel tiltrækker hurtigt andre biler, så kort efter havde vi fået selskab af 4-5 andre biler og folk, der spejdede og fotograferede den enlige og totalt fredelige sorte bjørn, der trods alt var temmelig langt væk. Vi holdt der længe og betragtede VORES bjørn, før vi kørte videre.

 

"Så vil jeg godt se en mor med to unger", erklærede jeg, og to sving senere stod to biler, hvor folk igen kiggede op ad bjergskråningen på ... en sortbjørn med to store unger. VILDT!

Her blev vi også stående i lang tid, og med kikkerten kunne vi komme meget tæt på oplevelsen.

 

Lige før vi kørte videre, holdt de to unger op med at spise og begyndte at slås for sjov - fantastisk! Til sidst havde de bevæget sig for langt væk, så vi kørte videre, og nu bad vi om "en mor med én unge - men tæt på vejen". Her stoppede vores held, og vi nåede næsten ud til enden af den blinde vej uden at se noget, så vi holdt ind ved nogle bænke og spiste vores herlige rester af cæsar-salat og kyllingelår fra i går akkompagneret af torden på begge sider af os - selv om vi sad i fuldt solskin.

 

 

For enden af den blinde vej så vi nogle meget røde klipper i "Red Rock Canyon". I stedet for at gå en tur her, kørte vi tilbage - vi kunne måske være heldige at se en enkelt bjørn på tilbageturen ... eller en elg, en ulv eller noget andet spændende. Vi så en lille fugl, der så ud som om, at den havde gamacher, og så spottede vi et jordegern - og det var så det for i dag. – selv om udsigten uden dyr også var temmelig flot.

 

Godt tilfredse med dagens dyreoplevelser kørte vi ind til byen Waterton, hvor vi checkede ind på hotellet, der er en samling toetagers huse med 4 lejligheder på hver etage. De to af lejlighederne på første sal har altan, og sådan én fik vi, så kort efter sad vi med to kolde øl fra køletasken og nød de smukke bjerge og "Prince of Wales" hotellet, hvis vi kiggede om hjørnet.

 

 

Herefter gik vi en kort tur i Waterton, hvor hele byen kan passeres til fods på 10 minutter, så vi gik turen ud langs vandet, og i havnen vendte vi og gik tilbage gennem hovedgaden. Således kunne turen tage en halv time.

Søen, bjergene og det ikoniske "Prince of Wales Hotel" var badet i sol med en baggrund af dystre skyer, så det hele var enormt smukt, og det var lunt, selv om det blæste en del. På vej tilbage gennem hovedgaden checkede vi alle restauranterne, og én af dem skilte sig ud på simpelthen at se mere hyggelig og afslappet ud end de andre. Vi tog dog først lige et glas vin på terrassen, så vi ikke er belemret med alkohol i bilen, når vi skal tilbage til USA i morgen - hvis det ellers er et problem.

 

En halv-manisk ung pige tog vores bestillinger på restauranten, og da der var en stor bjørn i vinduet ved bordet, var det passende at afslutte dagen med et billede af os, vores iskolde øl og den fine bjørn, så det forevigede den unge pige - det kunne blive et godt kalenderbillede!

Gennem resten af måltidet kom pigen med få minutters mellemrum og spurgte, om alt var OK, hvilket det ikke overraskende var hver gang. Tilbage på værelset konstaterede vi, at Hannes lille kamera tager lige så gode billeder af bjørne på lang afstand, som det 5 gange dyrere og lige så mange gange tungere spejlreflekskamera - hvorfor slæber vi så rundt på det? Men billederne var da rimelige, når man tænker på hvor langt bjørnene var væk.

Så fik vi taget hul på at se bjørne - og vi vil gerne se flere.

 

Til toppen

Dagens korte køretur: