ndag d. 2. juni 2013                          RETUR
                                                              

København - Stockholm - Chicago

Uret ringer kl. 04.00 og så er det bare op og ned i en taxi. Samler Krestian op på vejen i Nordre Frihavnsgade, og vi er i Lufthavnen i god tid, så vi kan få lidt morgenmad i ro og mag og slendre ud til gaten. Ca. 25 minutter før afgang undrer vi os over, at der endnu ikke er kommet en by på skiltet i D-gaten. Christ! De har skiftet gate, så ca. 20 mennesker løber nu gennem lufthavnen fra D- til A-gates, hvor der er sort af rejsende. Så meget for at komme i god tid. Vi skal over Stockholm, da vi på denne måde sparer en hel del penge, men det er unægteligt noget af en omvej for at tage til Chicago. Vi er lidt forsinkede fra Kastrup, men har indhentet det i Stockholm, og under en time senere er vi i luften mod USA. Det er en fuldstændig begivenhedsløs tur på 9 timer.

I Chicago har man book'et et lufthavnshotel til os, og i tager en taxi derhen. Det er en rimelig trist udsigt fra hotellet, som snildt kunne komme med i bogen "Mine 100 mest kedelige hotel-udsigter!"

Kort efter sidder vi i hotel-bussen tilbage til lufthavnen, så vi kan tage toget ind til Downtown. Alternativet var en taxi til 55$, og det var vi for nærige til.

Turen i toget tager en god times tid, og udsigten er alt andet en spændende over slidte forstæder og gamle faldesærdige rønner, der ligger helt op til togbanen. I centrum stiger vi direkte ud i The Loop, som er den berømte rusten metro-bane, der cirkler rundt hævet over gaderne i Chicago.

Downtown Chicago er præcis lige så spændende og imponerende, som den plejer at være, selv om vejret er lidt gråt i dag.


Klokken er nu 15.30 (dvs. 22.30 DK-tid) og vi er død-sultne, så vi finder hurtigt ind i en restaurant, som med vanlig standard er proppet med TV-skærme, der viser sport. Vi bestille en sandwich med "pulled pork" som frokost-anretning og modtager to tallerkener, der kunne brødføde en mindre afrikansk landsby.

Nu går turen videre i byen, og vi tager en tur op med elevatoren til Hancock Observatory, som er en etage med udkig over Chicago fra den store Hancock-bygning på 94. etage. Elevatoren suser op, og man får propper i ørene. (Hancock er bygningen længst til højre nedenfor)

Udsigten er igen fremragende, selv om det er lidt diset.

Nede på gaden igen støder vi på et besynderligt væsen, som springer rundt på gaden som en kænguru. Han passerer os lige under The Loop, hvor et tog tungt buldrer forbi over vores hoveder.

Vi er trætte og tager den timelange tur tilbage til hotellet, hvor vi tørner ind ved 21-tiden ... altså kl. 04.00 DK-tid. Det er altid en lang første-dag i USA.

Retur til toppen.