Torsdag d. 25. april 2013                       RETUR
                                                              
Fødselsdags-brunch i Kulhuse og tapas i Madrid!

Efter at have spist brunch i Kulhuse, hvor Mormor også bliver fejret, kaster Hanne og jeg os i bilen og suser til København, hvor vi smider bilen hos Marie og bliver kørt til S-Toget, så vi kan flyve i lav højde til Kastrup med Metroen. Vi er derfor hurtigt i Madrid uden de store problemer. Her har vi heldigvis bestilt "det hele" hjemmefra, så et "Madrid Oplevelses Kort" ligger og venter på os i informationen i Madrid Lufthavn. Vi køber også en 5-dages-kort til Metroen, så vi ikke behøver at bekymre os om dette ... nu er det bare at holde kortene op og gå fremad!

Madrid's Metro er veludbygget - og den ligner de fleste andre metroer, så vi er hurtigt inde i centrum af byen efter et par skift til andre linier.

Oppe i gaderne er man ikke i tvivl om, at man er i skinke- og tapas-land. Nogle vinduer bugner af de tørrede skinker, så vi skynder os at checke ind på vores hotel, som ligger super-centralt ... Hanne har med vanlig sikkerhed valgt det efter anbefalinger, placering og selvfølgelig om der er morgenmad.

Vi gik lidt rundt og nød den gamle bydel, hvor vi boede. Her er snævre gader og stræder, og her er masser af liv en torsdag aften. Efter at have søgt lidt falder vi tilfældigt ind i den tapas-bar, der viser sig at blive turens bedste - heldigvis, for vi skulle jo have fødselsdags-aftensmad.


Det er absolut uspoleret og lokalt, og vi nyder princippet med øl i små glas, der på den utroligste vis fylder sig selv op, når der er tomme. Tilsvarende henter man bare de små stykker brød med alt-muligt-på-holdt-fast-af-en-tandstikker ved disken, og så betaler man pr. tandstikker til sidst. Genialt og simpelt. Vi nyder maden og stemningen, og vi har det næsten for os selv - her er ikke nogen turister. På vej ud betaler vi for 5 tandstikkere hver og et lille glas øl ... formoder jeg.

Vi går tilbage gennem den nu oplyste by, og det er den ikke blevet mindre hyggelig af. Tilbage på hovedstrøget ligger vores "Hotel Carlos V", hvor vores lille altan giver et fint overblik over gaderne i nærheden.

Hvis det ikke var for de tre timers flyvetur og en time i toget, så kunne man godt tage til Madrid en gang om måneden for at spise tapas ... og så tage tage hjem igen!

Retur til toppen