Fredag d. 27. juli 2012.                                                    RETUR

Slendre-Slappe-dag på Kauai

Sikken en nat. Vi har nærmest tinitus, da vi vågner efter den voldsomme "støj" fra bølgerne hele natten. Det er en fantastisk lyd-kulisse, men vi bør nok overveje ørepropper de næste nætter, hvis vi vil sove ordentligt. Hanne skynder sig ud på altanen med sin kaffe, og hun begynder straks at spejde efter de store skildpadder, som vi også så et par stykker af i går aftes. Her er mange, så underholdningsværdien er høj og den flotte morgenregnbue i horisonten trækker heller ikke ned i helhedsindtrykket.

Vi må helt klar tilbage en gang i december-februar-perioden, hvor de store pukkelhvaler leger i vandene omkring Hawaii. Begejstrede gæster har skrevet om delfiner, skildpadder og pukkelhvaler i værelsets gæstebog. Hanne sidder længe på altanen og nyder de store splash-sprøjt, som bølgerne sender helt op i anden sals højde.

Sidst på formiddagen går Marie, Hanne og jeg en tur ned langs stranden. Det bringer os forbi flere skildpadder, og de sorte bugter bliver adsillige steder afløst af små strande med fint sand, hvor badegæsterne enten bader, surfer eller bare leger i vandet alt efter bølgernes voldsomhed.


Her er alle slags bølger. Sidste strækning på ruten tager os lige forbi græsplænen på meget dyrt udseende hoteller, hvor folk ligger som sild i tønder under palmernes skygge. Vi kan heldigvis gå hen over græsset og komme forbi, og endepunktet på stien giver udkig til de dygtige surfere, der prøver kræfter med rimeligt store bølger.

Gider man ikke se på surferne (og det gjorde Marie og jeg - nogle af dem var meget skrappe), så kan man se lige ned i vandkanten, hvor store grønne havskildpadder ligger og tumler rundt mellem os på stranden og de badende gæster ude i vandet. Fantastisk!

Vi kan også se tilbage til vores lejlighed, hvor det er tydeligt at bølgerne sprøjter meget højt op foran bygningen. Pilen markerer "Her bor vi".

Da vi kommer tilbage til lejligheden, efterlader vi Marie hos Signe, og Hanne og jeg tager bilen for at køre en lille tur for at se et vandfald. Øen er meget lille, så man kommer hurtigt rundt, og snart efter stopper den blinde vej, som fører os ind til Wailua Falls. Vandfaldet består af to tynde striber vand, som styrter ned i et stort hul, hvor der er en sø. Meget flot og idyllisk, og man kunne nok tilbringe et par timer i bunden af dalen ved søen, hvis ikke Hawaii-bogen på det kraftigste frarådede at kravle ned af de stejle skrænter, da rigtigt mange er blevet slået ihjel her.


Ydermere er der farlige ting i vandet, så man skal afholde sig fra at bade i det. Det gør dog ikke synet mindre flot, og vi kan da også se to små mennesker nede i hullet, som må have set stort på alle advarslerne.

Ved siden af parkeringen sidder en lokal og fletter kurve af palmeblade, og de er rigtigt flotte , men vi er sikre på, at den strenge plante- og frugt-kontrol ved indrejse til USA's fastland vil konfiskere dem, så vi spørger ikke engang om prisen.

Til gengæld griner vi lidt af fletterens hund, der sover fuldstændigt udsplatttet på den røde jord ved siden af ham. Vi fotograferer ham ikke, men det er intet problem, for man skriver bare "waimea falls basket" i søgefeltet på Google, så vælter det frem med foto af ham. Hunden er dog ikke med på de fundne billeder.

Dette har ikke taget særlig lang tid, så Hanne lokaliserer på kortet endnu en dal med et vandfald, som vi kører videre til. Det bringer os til Opaekaa Falls, hvor vi ser ud over den svungne flod, og her kommer noget, der ligner et hus, sejlende. Hanne kan afsløre, at dette er Smith's Boat Trips, som sejler folk ud til "Fern Grotto", der er en grotte langs floden, som kun kan besøges ved at blive sejlet derud af familien Smith.

Til gengæld udsætter de dig så for levende Hawaiiansk musik og dans hele vejen, og selv på denne store afstand kan vi høre sang og musik fra båden. Vi priser os lykkelige for ikke at have valgt denne oplevelse, og vi går i stedet over på den anden side af vejen for at se det lille vandfald i det fjerne.

Det er ikke vildt ophidsende, og faktisk er det de vildtvoksende blomster, der får den største opmærksomhed. Vi betragter også de mange vilde høns, der løber rundt over alt. Forklaringen på dette er, at en storm for noget tid siden smadrede alle burene med kamphaner, så de slap ud og kunne formere sig frit ... og det må de siges at have gjort.

Herefter kører vi tilbage til lejligheden, hvor vi laver mad med pigerne og bruger hele aftenen på at se den flotte (forskudte) OL-åbning fra London. Vi når aligevel en øl på altanen efter showet, men vi missede solnedgangen ... det må vi indhente i morgen.

Retur til toppen.