Onsdag d. 3. august 2011.                     RETUR

NI Week Dag 2

 Dagen starter med Det Store KeyNote Show volume 2. En af NI-grundlæggerne og opfinderen af LabVIEW Jeff Kodosky fortæller om 25-års jubilaren LabVIEW, og det originale udviklingsteam sidder på forreste række og får et velfortjent bifald.
 Kodosky forklarer hvorfor Grafisk Programmering er så essentielt for NI og verden, og han refererer til verdens næst-bedste grafiske brugerflade: Cooking for Engineers, som netop grafisk viser, hvordan nogen processer i madlavningen kan foregå i parallel ... specielt den nederste proces, der hedder: "Drik Øl", er Jeff meget begejstret for. (Se hvor han griner!)

 Shelley kommer på scenen og styrer resten af showet. Hun hævder, at LabVIEW har gjort for ingeniørerne, hvad Excel gjorde for økonomerne.

 Vi ser en blæret video, hvor et par hænder skaber og designer grafiske løsninger i luften og kaster rundt med ikonerne, og dagens show skal netop bruges på at vise, hvor meget NI's værktøjer kan bruges til i forhold til at redde verden ... nej spøg til side, så er der fokus på, hvordan en masse områder kan bruge NI-hardware og LabVIEW til at løse problemer som hurtig diagnosticering af kræft, ren energi, strøm til hele Indien osv.

Shelley starter med at få en demo af et laser-diagnosticerings-udstyr, som kan scanne huden og de underliggende lag. Dette udstyr skal ud til praktiserende læger, og det indeholder selvfølgelig NI-hardware og software. Ret smart. Shelley fortsætter på egen hånd med at undersøge, om hendes hår spalter

 Vi får også en demonstration af, hvordan LabVIEW styrer en Tokamak Fusions Reaktor, som i 2019 skal kunne skabe helt ren energi. Med super-hurtige servo-styringer kan LabVIEW med tilhørende PXI-hardware fokusere en plasma strøm i reaktoren vha. magnetfelter, så udladninger af vilde energimængder kan udnyttes.

 Der var en del snak om energi-distribution via Smart Grid, som er det modsatte af det elektricitets-system, vi har i dag: Dumb Grid! Hvis en ledning beskadiges, kan forsyningen hurtigt lægges om så meget få brugere generes ... i stedet for at hele nettet går ned. Dette system skal også bruges til at forsyne lande som Indien med strøm, hvor der i dag lever over 400 millioner mennesker, som ikke har adgang strøm. Meget af dette skal selvfølgelig baseret på grøn energi. Man siger hele tiden de rigtige politisk korrekte ord.


 I slutningen af showet får vi et indblik i, hvad National arbejder med på mange fronter. Data Cloud'en bliver nævnt som et produkt, der kommer næste år, og vi får en on-stage demonstration af den skærm, som blev brugt i begyndelsen af dagen, hvor hænderne tegnede ikoner i luften.

 Der bliver trukket og kastet rundt med ikoner, billeder og blokdiagrammer vha. den multi-touch følsomme skærm. Det ligner fuldstændigt Tom Cruise i "Minority Report" eller Michael Douglas i Afsløring. (Disclosure) ... mega blæret!

 Se alle videoerne fra Keynoten: http://www.ni.com/niweek/keynote_videos.htm

Efter denne tur i National Studios er det blevet tid til dagens 5 foredrag, som strækker sig helt frem til klokken 18. Her tager vi ikke billeder, men lytter til alt fra trådløs monitorering af revner i broer og CAN-interfaces i biler til brugen af Smart Devices og opsendelse af data til Cloud'en. Desværre er meget af det lidt banalt, så vi lærer ikke så meget af det, men til gengæld får vi et godt indtryk at den imponerende spændvidde i Nationals byggeblokke.

---------------------------------------------------------

 Jeg kaster mig frygtløst ud i heden og går lidt rundt i Austin i den bagende varme ... uden at have medbragt hverken vand eller solcreme - meget dumt.

 Kun 9 gader fra hotellet er jeg inde i et charmerende gammelt kvarter, hvor husene kunne være kulisser i Borte med blæsten. Her fyldt med gamle træer, og bortset fra varmen er her meget hyggeligt.

 Tilbage på hotellet skal vi lige ned til vandet og se flagermusene flyve ud en gang til. Vi vælger en plads ved vandet, hvor vi kan se dyrene mod himlen. Lidt overraskende begynder de at flyve ud lang tid før solen er helt nede, og på denne måde kommer afgangen til at strække sig over næsten en halv time.

 Det betyder, at sværmen er langt mindre tydelig end i forgårs, men det gør intet, da vi kan sidde med fødderne i vandet og nyde synet. Vandet er for øvrigt mere end lunkent ... jeg tør slet ikke tænke på, hvor varmt vandet i poolen må være.

 Nogle få flagermus basker forvildet rundt lige over vores hoveder, og én af dem slår sig ned på en træstamme lige over vores hoveder. Det betyder selvfølgelig, at den straks bliver offer for en hel del blitzlys ... også fra mit kamera.

 Vi dropper den fælles NI Week aften for at hvile ørerne, men det kunne vi godt have sparet os. Da vi har sat os på bøfhuset Lamberts, konstaterer Henning med sin iPhone-lydmåler, at her er et støjniveau på 90 dB ... det er faktisk temmelig svært at tale sammen pga. støjen fra musikken og ikke mindst de andre gæster. Men bøffen fejler i hvert fald ikke noget ... og er som den skal være i USA ... mør og STØRRE.

Retur til toppen.