Tirsdag d. 2. august 2011.                     RETUR

NI Week Dag 1

 Det er tid til det store show. Over 3300 mennesker er tilmeldt konferencen, så det er en stor forsamling af mennesker, der venter på startskuddet.

 
 Det startes op med bulder-og-brag og rock-musik, og Dr. T, der er én af grundlæggerne af National Instruments, kommer ind på scenen til stort bifald. Han lagde ud med en redegørelse for teknikkens udvikling gennem firmaets historie. Dr. T. fortæller, at der deltager over 3300 i årets NI Week. Han fortæller også, at NI investerer over 200 M$ i R&D-udvikling i 2011!
 Nu tager teknikkerne over. Der bliver vist et par nye produkter og tekniske tiltag, og folk fra Power Distribution i Texas og andre kunder / leverandører (f.eks. Intel) kommer på scenen.

 Agilent bliver hængt til tørre, da man sammenligner en ny PXI RF-analysator med det tilsvarende flagskib fra Agilent.

 NI folkene gentager utallige gange, at det er FPGA'erne, der giver systemets deres styrke. Vel at mærke FPGA'er, der er kodet i LabView, så man intet behøver at vide om selve FPGA-teknologien.

 LabView 2011 bliver introduceret som den hidtil mest stabile og produktive version til dato. Man bruger mere tid på scenen på at understege, hvor stabil den er, og hvor få fejl der er i den, i stedet for at lave en lang remse af nye tilføjelser. Meget fornuftigt! Dette understreges med en graf, der viser antallet af registrerede bugs i softwaren op til frigivelsen i forhold til tidligere versioner.
 
 En af de få fremhævede HW-nyheder er én-slot-frames til RIO-modulerne, så man nu kan vælge imellem USB-, LAN- eller WLAN enheder, hvis man skal bruge et enkelt modul. Ganske fikst! (Men WLAN-modulet har ikke indbygget batteri!)

 Der er også plads til mere seriøse indslag, hvor en kæmpe slangebøsse kan styre det nye LabView-program "Angry Eagles" ... der er ikke et øje tørt, da klodserne væltes!


 Man kan ikke andet end at være imponeret over logistikken. Her serveres varm mad for 3000 mennesker, og vi står i kø i ca. 40 sekunder, inden vi sidder og spiser med en flok NI-sælgere fra Indien.

 Efter frokosten må vi en tur ind i den store udstillingshal, hvor en stor mængde NI Partnere udstiller deres produkter, som alle er lavet med NI udstyr. Her er dog også et par underleverandører af print osv. Her er også to stande med mikrofoner fra hhv. GRAS og B&K. B&K-standen fremviser det nyeste hardware fra B&K ... Nexus!!! Standen er dog tom i den time, hvor vi er der, så vi møder ingen B&K-folk. (Vi får dog talt en del med Richard Mack om onsdagen.)

 Til gengæld får vi set alt muligt legetøj, for dette er stedet hvor store drenge slipper deres LEGO og fortsætter med NI-klodserne. Vi ser f.eks. det automatiske billard. Herligt! Så kan man nøjes med at se på og drikke øl. Vi får taget et foto af os selv, og vi er vilde i varmen. Tilsyneladende 93.2 F på overfladen, så det er ikke mærkeligt at 105 F (40 grader C) varm vind brænder på huden, når vi er udenfor.

 Dag ét afsluttes med 4 foredrag på stribe, hvor vi hører om trådløs data-opsamling, robust udstyr og en del andet. Herefter smutter vi lige en tur til en nærliggende Mall, men uden vores ekslusive og højt trænede Mall-shoppe-guider, der er blevet hjemme i Danmark, så lykkes det os at komme derfra, uden at have købt noget. I stedet får vi et godt overblik over Austin Downtown.

Retur til toppen.