Fredag d. 19 februar 2010.                   RETUR

Dårligt vejr og ingen dyr ... lad os shoppe!

 Den var HELT gal, da vi vågnede ved 8-tiden. Det svage lys gennem sprækken i gardinet afslørede, at det måtte være overskyet. Det var ganske rigtigt ikke super-vejr men både gråt og blæsende. Vi droppede bacon&æg og hentede brød og juice i receptionen, der blev suppleret med en enorm frugtblanding, som vi havde købt i går.

 Belært af i går tog vi hurtigt hen til dagens vandrested i håb om, at vi ville få det for os selv. Det fik vi - her var næsten ingen andre turister - men også meget få dyr og fugle sammenlignet med i går.

 Vi mødte et ægtepar fra Ottawa i Canada, som havde boet to år i Aarhus i midten af halvfjerdserne. Vi talte længe med dem om verden i almindelighed, forurening og amerikansk olieforbrug, dog afbrudt af at vi fotograferede lidt Rørhøns, der havde et næsten selvlysende næb.

 Området var ikke stort, så vi krydsede igennem alle vejene på kryds og tværs. Det mest interessante var næsten bevoksningen, der mange steder lignede nisseskæg på træerne.


Lige før udgangen lå en lille skildpadde og en mini-alligator, så det var ikke ophidsende i forhold til i går. Måske holder alle dyrene på øen fri om fredagen?

 Nu gik turen hen til øens "Sea Shell" museum, hvor vi så to gange en halv times film om sø-snegle og muslinger. Det var fint nok, men vi var nærmest i koma efter 60 minutter i reelt "snegletempo", så selve udstillingen blev overstået på 20 minutter, selv om den var både fin og flot med farverige muslingeskaller og konkylier fra hele verden.

 De mangefarvede skaller kunne også bruges til at skabe de flotteste blomster-mosaikker.

 Vi tog tilbage til hotellet og smed os ned til pool'en en times tid, indtil skydækket tog den sidste smule solstråler, så det blev for køligt at sidde stille. Vandet i pool'en var til gengæld lunkent, så det fejlede intet, selv om det var koldt at komme op.
 Lidt efter 15 sad vi igen i bilen på vej væk fra Sanibel med retning mod Fort Myers på fastlandet, hvor vi ville shoppe - nu det alligevel var "dårligt" vejr! Det tog en halv time at komme den korte vej fra øen, da de små veje var totalt tilstoppet af biler. Alle tre store kryds på vej væk var bemandet med politifolk, der regulerede trafikken - hold da op! Her er godt nok mange mennesker på denne tid af året.

 "Edison Mall" var helt efter bogen. Et kæmpe kompleks med Sears, Macy, Billards og JCPenny-magasiner i hjørnerne og masser af mindre butikker i resten af bygningen.

 Her er et luftfoto fra Google Earth af centret ... de små mønstre omkring bygningen er parkerede biler ... det er enormt. I midten var den obligatoriske "Food Court" med tyve forskellige slags "junk food". Vi droppede at spise der, men købte i stedet et par ting på vej hjem, som vi spiste i stuen .... og endnu en gang skete det ... vi tændte for varmen, så vi ikke sad og frøs.

Retur til toppen.