26. maj 2008 : Gader, stræder, gyder og kanaler.

 Vi har lige en formiddag til en hurtig gåtur, inden vi skal tage til lufthavnen. Vi går uden mål gennem den nærliggende del af byen og nyder de små stræder og de mange kanaler. Mange steder er husene så faldefærdige, og der mangler så meget puds og mørtel mellem murstenene, at man må undre sig over, at husene stadig står oprejst. Der er grønt af alger langt op ad væggene, og vi er lidt nysgerrige efter at opleve hvor fugtigt, der rent faktisk er i de underste lejligheder.

 Ikke desto mindre er det ufatteligt charmerende. Det hele ville miste en del af det specielle præg, hvis husene fremstod helt nye og vedligeholdte. Gondoler og deres enten sort-, blå- eller rødstribede "chauffører" er også en stor del af det festlige miljø.

 Blomster i altankasserne, farvede både og vasketøj er også med til at give det hele særpræg, som man ikke kan opleve andre steder i verden.

 Men her er også grønne pletter og små gårde, hvor folk kan trække sig tilbage og nyde freden. Et kig gennem gitterporten afslører et velholdt hus og en flot gårdhave.

 Vi når frem til en åben plads, hvor vi sætter os og hviler benene lidt. Det er jo mandag morgen, så vi kan betragte de lidt mere travlt udseende mennesker, der er på vej til arbejde. Et museum overfor lokker med et skilt "Museo delle Musica". Selv med vores begrænsede italiensk-evner, tager vi chancen og går ind i håb om at se på gamle instrumenter. Det er gratis og ganske rigtigt et lille museum, hvor meget gamle instrumenter er udstillet.

 Her er de mest besynderlige varianter af violiner. Nogle har strenge i flere lag (en Viola d'Amora), så vi undrer os over, hvordan man stryger på det nedre lag, men favoritten er en violin uden kasse, som i stedet har monteret en trompet. Det er genialt! Hvis man øver, kan man tage trompeten af - så laver den næsten ikke nogen lyd. "Violino Muto con Tromba". Igen kan vi nok gætte os til, at det betyder en "stum" violin med trompet.





 Vi går ikke ret langt, før vi igen sætter os på en bænk og kigger på livet i gaderne. En ung bladsælger gør klar til dagens salg. Hvor lang tid mon det tager at arrangere alle de blade?

 








 En ældre dame kigger på duerne, der tydeligvis nyder morgenbadet under vandposten. Små børn prøver at fange duerne på pladsen. Det er lidt svært at lette sig for at gå tilbage til hotellet og hente kufferten.

 Men der er ingen vej uden om. Vi hanker op i os selv, henter vores ting og trasker mod busholdepladsen. Det er helt underligt at se biler igen. Helt uden problemer suser vi til lufthaven, og efter en times ventetid uden nogen forklaring, kommer vi ombord på flyet, som til gengæld laver den flotteste rundflyvning over Venedig, så vi får chancen for at tage pæn afsked med denne helt enestående by, der er formet som en fisk og lever lige så godt som en fisk i vandet.

 Retur til hovedside