15-16. november 2006 : Cleveland & Cincinnati

 Hele tirsdagen gik med at flyve fra Seattle til Cleveland i Ohio via Chicago.

  I Cleveland kunne jeg udvide min samling af billeder til den nye bog. Dette var nok en af de kedeligste udsigter.

 I Cleveland skulle vi besøge NASA om onsdagen. NASA er ikke bare ét sted i USA, men er faciliteter, som er spredt ud over det meste af landet. De er ale beskæftiget med at udforske rummet, men test af flyvemaskiner indgår også i arbejdsopgaverne. Alle disse institutuioner byder på opgaverne, når staten udbyder dem, så de forskellige NASA institutioner er i reel konkurrence med hinanden.
 

 Her var sikkerheden absolut også i top. Armerede vagter i receptionen med både knipler og skudsikre veste fotograferede os, og vores pas mm. blev grundigt checket, før vi blev sluppet ind. Da vi først var inde på området, var det hele temmelig afslappet.

 Det første sted vi så, var en kæmpemæssig lyddød hal, hvor de kunne måle på støjen fra jetmotorer. Vi måtte ikke fotografere, da de forskelige firmaer ikke ville have, at deres nye motorer skulle blive set, men selve hallen kan man se på nettet. Her kan man se den store bom under loftet, som bærer en masse mikrofoner. En jetmotor er hængt op, så den kan blæse sin udstødning ud gennem en port.

I det lille indlagte billede kan man se den åbne port.
 Fra det nærliggende kontrolrum kan alle teknikkerne så sidde og styre alle målingerne. Det var meget spændende at se.

 Om eftermiddagen talte vi med et andet hold, som håber på at skulle måle vibrationer på den næste generation rumraketter ... dem som USA påtænker at sende til Mars. De har ikke vundet licitationen endnu, men de mente, at det var deres "tur" til at få arbejdet. Udenfor fik vi lov til at fotografere en model af selve rumkapslen.

 Det er denne lille "dims", de skal have op på et rystebord og måle på. Det bliver selvsagt en gigantisk opstilling.

 Resten af dagen blev brugt i bilen hvor vi i silende regn kørte 300 km sydpå mod Cincinnati (stadig Ohio) sammen med vores lokale sælger Rick.

 I Cincinnati besøgte vi det lokale B&K udviklingsteam, hvor vi jo kender mange af folkene i forvejen. Herefter var vi på besøg på Universitetet, og til sidst talte vi med nogen folk fra en lokal Airforce Base, som skulle bruge noget måleudstyr. Det var nok mere en salgsdag end en decideret lærerig dag.

 Vi afsluttede dagen med at køre over floden, som Cincinnati ligger lige ved. Hermed kommer man over i Kentucky. Hvad skulle vi dog der? Købe billig sprut ... selvfølgelig. Den kan man nemlig ikke i Ohio. Jeg nøjedes med en flaske "tequila med orm", som skulle bruges til en gave til en 18-års fødselsdag. Vores lokale sælger var ved at få et ildebefindende, da han hørte dette. "Man kan da ikke købe sprut til børn!". Vi nøjedes med at smile.

 I en nærliggende bar fik vi en sidste øl sammen, mens vi kiggede tværs over floden tilbage mod Cincinnati.

 Det havde været en aldeles fremragende og lærerig tur.

 Retur til Hovedside