Grace James, 8. marts 2024, Mantzius Live (Birkerød)                                           Retur

Nerve og nærvær … og brændende guitar!

 

OK OK, jeg kendte ikke navnet Grace James, men Mantzius-programmet solgte det godt med henvisninger til Crosby, Stills, Nash & Young, Fleetwood Mac, Mumford and Sons og The Luminiers. OK, her er noget at leve op til, men Signe og jeg tager chancen og satser på endnu en god oplevelse i Mantzius. Mens vi nyder en øl og venter på showet, kører en video i loop på storskærmen – er det arbejdsbordet hjemme hos Familien Flyvholm-Guldbæk?

 

 

Koncerten indledes meget alternativt med en lille video, hvor parret Stine & Jimmy på scenens store skærm forklarer om deres musik, og hvordan sangene er meget personlige – hvilket gør dem lidt nervøse for at fremføre dem live … og så dukker de op på scenen. Stine afmonterer dog straks enhver bekymring ved at sige, at de ikke længere er nervøse, og nervøs er nok det sidste ord, man tænker på i løbet af aftenens super-professionelle show.

 

Bandet lægger måske lidt forsigtigt ud. Det er smukt, og nærværet mellem musikerne og os på gulvet fungerer vildt godt, men vi er jo heller ikke så mange, men alle som er med i aften, nyder det. Stine takker på et tidspunkt for, at vi kommer og hører ”ukendt” musik. Jeg synes ikke, at lyden og stemningerne er så specielle, at begrebet ukendt, er det første, jeg tænker på. Der er virkelig vokaler og stemninger, som minder mig om det ypperste - Alison Kraus & Robert Plant & - så er det OK ”at minde om noget andet”.

 

Der blev fyret væsentligt mere op under kedlerne i andet sæt, og det løftede koncerten ret meget. Fra at være næsten lidt fort pænt, blev det vildere og med mere kant og variation – det var klart bedre, og det skyldes måske, at numrene var fra den nye EP?

 

Den ellers afdæmpede trommeslager Nils Bo Poulsen kan absolut også tænde op under gryderne, og i et af numrene brugte han to maracas til at slå på både tromme og bækken, mens Jimmy Guldbæk fyrede guitaren af – hvilket han jo også gjorde på den nye EP’s forside. En video af den brændende guitar i vandkanten tonede også frem på et tidspunkt.

 

Som første ekstranummer spiller Jimmy og Gæst på tangenterne et meget smukt stille nummer uden vokaler – det klædte også koncerten med dette smukke pusterum.

 

Da resten af bandet kommer på scenen, starter videoen på storskærmen igen, og det er meget morsomt en video af bandets tur mod Mantzius tidligere på dagen. Jimmy griner og siger: ”Nå Birkerød, sådan har I ikke fået den før!”, og det er jo korrekt.

 

Stine fortæller om familiens 4 teenagebørn, og den bekymring som man som forælder har over at skulle slippe dem. Nummeret ”Young Hearts” bliver bakket op af familie-foto på storskærmen, og det kunne blive lidt for meget, men det er et ærligt og åbent billede af en stor familie – som alle andre – denne er bare meget musikalsk. Og jeg elskede billedet af den lille purk, sm sad ved et trommesæt med hovedtelefoner – og sut i munden!

 

Fik vi så den gode musikalske oplevelse? ABSOLUT – det er en meget professionel oplevelse at opleve Grace James, det er super-gennemført-godt … det tror jeg også at alle referencerne vil mene. Tak for det.

 

Og så var det da hyggeligt at få signerede CD’er med hjem igen. Det er Stine, som har lavet de flotte videoer – det er både stemningsfuldt og flot. Stine mente nok, at CD’en ville være mere værdifuld med KUN hendes signatur på den – men de andre insisterede på også at skrive 😊Ha! Der er så mørkt i lobbyen, at det er svært at se, hvad man laver, så efter en hel rotation kom pladen tilbage med 6 underskrifter på – der er kun 5 i bandet! Så er der igen noget at lytte til, mens man hygger med aftenens foto!

 

Link til fotos i fuld opløsning.

 

Stine Flyvholm – Vocal

Jimmy Guldbæk – Acoustic & Electric Guitars, Vocal

Nils Bo Poulsen - Drums and Percussion

Rasmus Boje – Electric Bas Guitar

Gæst Vincent – Keyboards

 

 

Setlisten har jeg fotograferet på scenen … og lagt på setlist.fm, hvor den fortjener at være.

 

 


Retur