Swan Lee, 31. marts 2023, Mantzius Live Birkerød    

En blændende (og) god musikalsk aften                                                                                                            Retur

 

Det er en aften, vi har glædet os til. Det er jo meget længe siden vi – og nogen andre – har kunnet opleve Swan Lee live. Der var en opvarmning i går i Greve, så dette er deres anden koncert i 17 år, hvilket Pernille Rosendahl også nævner fra scenen.

 

Aftenens opvarmning er en dansk/norsk kunstner, som kalder sig Øyunn. (Siv Øyunn Kjenstad) Hun kommenterer, at hun er glad for at være tilbage i dette hus, da hun har gået til ”talelære” her – for at lære at tale bedre dansk!!! Herefter slog hun over i fuldt forståelig norsk.

 

Øyunn er en dygtig sanger, som samtidigt kan håndtere trommerne meget habilt – imponerende. Hun bliver støttet at synth-bas og lidt keyboards, men det er hovedsageligt hendes flotte, svævende stemme, som bærer musikken. Vi får tre-fire numre, og det sidste er en vild vokal præstation, hvor stemmen køres igennem en synth, så skrigene bliver til en mellemting af guitar, synth og stemme – virkelig flot. Jeg håber det kan genopleves på hendes kommende album.

Øyunn afslutter med at sige, at hun har fået lov til at spille lidt med hos Swan Lee … så vi venter ½ time på at alle genoptager koncerten.

 

Trioen Jonas Struck (guitarer), Emil Jørgensen (Trommer) og Pernille Rosendahl virker meget scenevante på trods af det lange fravær, og vi får en flot blanding af nyt og gammelt.

  

 

Jeg kan lige så godt sige det – JEG HADER AT BLIVE BLÆNDET EN HEL KONCERT AF PROJEKTØRER BAG SCENEN. Det er pisseirriterende, at man både skal huske ørepropper OG solbriller – jeg husker aldrig det sidste.

Men det giver jo nogle fine skud …

 

 

 

Under store dele af koncerten er Øyunn med på både trommer og vokal, og bassisten Ida Urd synger også med, når hun ikke lige spiller harpe. Det fungerer utroligt godt med tre harmonier på vokalen.

 

Keyboardplayer Caspar Hesselager er mere tilbagetrukket, og må flere gange overlade tangenterne til Jonas Struck, når han spiller – specielt på de nye numre, som er langt mindre poppede – men meget spændende. Hr. Hesselager spiller dog en væsentlig rolle på mellotronen i det klassiske ”Tomorrow Never Dies” nummer.

 

 

Og så kommer vi ikke uden om at konstatere, at Pernille Rosendahls vokal er himmelsk. Hun har en fabelagtig stemme, og hun mestrer både sarte, stille passager og fuld udblæsning. Lyden var i det hele taget meget fin, selv om mine gamle ører et par gange lige tog et hvil med de medbragte ørepropper, når bandet gav den fuld gas, og Jonas Struck trykkede den af på guitaren.

 

Der var også et lille akustisk intermezzo, hvor trioen var alene på scenen. Her fortæller Pernille Rosendahl om bandets skilsmisse, og om hvor dejligt der er, at være sammen igen. Vi får det lille nummer ”Divorce”, som var det første nummer, de skabte sammen til det nye album ”The Garden”.

 

 

Musikerne starter på et nummer, og det bliver en længer intro end forventet – noget går galt, og de stopper helt. Fru Rosendahl tager det super-cool og forklarer, at det jo er 17 år siden, de sidst optrådte sammen. Fru Rosendahl laver nu den aftale med publikum, at hvad der sker i Mantzius i aften, bliver i Mantzius.

Hun nævner, at hun aldrig har slået nogen ihjel, men hvis vi ikke holder mund, så vil hun tage os én ad gangen – alle 650. Derfor vil denne lille hændelse ikke blive omtalt nogen steder 😊 Meget professionelt håndteret!

 

Det er to klassiske ekstranumre, som får salen til at koge endnu mere. Først får vi ”I don’t mind”, og til ”Love will keep you warm” skråler salen med – der er fest i aften i Birkerød. Det var en herlig, flot og professionel musikalsk oplevelse, som klart kan anbefales – tak for det.

 

 

 

En setlilste lavet ud fra hukommelsen efter at have genlyttet de tre album … det er derfor IKKE rækkefølgen fra koncerten, og der er helt sikkert fejl i listen. Håber den rigtige snart dukker op på nettet:

 

Fra ”Enter”

·       Go On

·       Stay Tonight

·       Tomorrow Never Dies

Fra ”Swan Lee”

·       Bring me back

·       Extra 1 – I Don’t Mind

·       What is Love

·       Don’t take my love

·       Find my way home

·       Lord know, I can be strong

·       Peace of mind

Fra ”The Garden”

·       I am a river

·       Heaven

·       Don’t know what to do

·       Divorce (Acoustic)

·       The Garden

·       How foregiveness goes

 


Retur