Steve Hackett, 11. maj 2023, Amager Bio    

Absolut ingen musikalske overraskelser – heldigvis!                                                                                 Retur

Den største overraskelse i aftenen program var … at Ejnar dukkede op – herligt! Vi placerede os lige midt foran scenen, så vi havde perfekt overblik.

Dagens program var ikke overraskende, men der var to herlige genhør med numre var det første soloalbum. Hackett & Co. lagde ud med det flotte nummer ”Ace of Winds”. Mr. Hacket konstaterede, at han for første gang havde været i Tivoli, og han bekræftede efter et tilråb fra salen, at JA – det ER dyrt!

Nu fulgte det dommedagsagtige ”The Devil’s Cathedral”, hvor keyboard magiker King spiller … katedralorgel – selvfølgelig.

 

Steve Hackett fortæller i sin sædvanlige afslappede og nærværende stil, at han flere gange er blevet opfordret til at spille Spectral Mornings live – så det gør han nu. Det er jo et nummer med uendelige gentagelser af et simpelt og smukt riff, der nok kan blive en anelse langt – hvis det ikke var for trommeslager Craig Blundell, som tilsyneladende var sat til at peppe nummeret op med en tsunami af trommeslag gennem hele nummeret. Det fungerede fint.

Aftenens flotteste og mest overraskende ”Break” kom i pop-nummeret ”Every Day” … hvor strømmen til halvdelen af scenen forsvandt lidt inde i nummeret! Stor forvirring på scenen – men dog ikke værre end at de startede forfra et par minutter senere. Steve Hackett var dog langt mere indesluttet efter dette, og han smilede egentlig først igen, da koncerten var slut og resten af forestillingen var gået uden problemer.

I ”A Tower Struck Down” fik bassist Jonas Reingold lov til at køre på med en bassolo. Han er absolut en meget kompetent bassist, og når han hviler på baspedalerne, så påvirker det på hele kroppen – herligt Genesis-like.

Sidste nummer inden pausen var det andet nummer fra det flotte første soloalbum, nemlig ”Shadow of the Hierophant” som jo er en bolero’sk symfonisk gentagelse, som arbejder sig op til et flot crescendo.

 

Efter pausen var der Foxtrott på menuen, og ”Watcher of the Skies” er altså bare en perle – ikke mindst live. Fedt at høre den – IGEN!

De følgende numre har vi nok hørt mere sjældent – hvis nogensinde. Specielt ”Get ’em Out by Friday” var et herligt genhør. Det har altid været en favorit.

 

Helt uden et smil sætter Steve Hacket sig og giver ”Horizons” akustisk, og det er jo en perfekt introduktion til … 

… ”Quiet parts and Loud parts”, som Phil Collins i sin tid sagde i Brøndby Hallen, da han introducerede ”Supper’s Ready”. Dette opus har vi jo set for nyligt, da Steve Hackett & Co. opførte ”Second’s Out”, så her var ingen overraskelser, da det var en tro kopi af seneste koncert. Dog blev der ikke sagt ”A FLOWER!” i højttalerne – men ”EN BLOMST!” på dansk … egentligt lidt irriterende!

Formand Nad Sylvan var bedst i dette nummer, hvor hans stemme er perfekt. Han optræder efterhånden med lidt teater – tager en kikkert frem og afsøger horisonten, tager rødt lys i øjnene, og skriver en lille historie i luften med sin skrivefjer.

Spradebassen Rob Townsend laver stadig alverdens lyde på sin synth, når han ikke danser rundt med fløjte eller klarinet, og han bidrager til en væsentligt mere levende sceneoptræden – det er fint. Flere gange har han ”samspil” med Steve Hackett, hvor de mødes på scenen og duellerer på deres instrumenter.

Ekstranumrene er ren Genesis. ”Firth of Fifth” og den herlige ”Second’s Out”-slutning … alt er som det skal være.

Absolut ingen overraskelser, og perfekt fremført – det var vel egentlig også det vi kom efter.

Skal vi så til Steve Hackett igen? Næppe – men det har jeg sagt temmelig mange gange før. Denne gang var det jo reelt fordi Camel aflyste koncerten i næste uge. 

Besætning som sidst:

·       Roger King – keyboards, additional guitar (2001–present)

·       Rob Townsend – saxophoneflute, keyboards, percussionbass pedals, vocals (2001–present)

·       Nad Sylvan – vocals, tambourine (2013–present)

·       Jonas Reingold – bass, 12-string guitar, bass pedals, vocals (2018–present)

·       Craig Blundell – drums, percussion, vocals (2019–present)

 

 

Endnu en setlilste fra setlist.fm :

 

Hackett Solo

1.    Ace of Wands

2.    The Devil's Cathedral

3.    Spectral Mornings

4.    Every Day (the power went less than 2 minutes into the song . Was restarted)

5.    A Tower Struck Down (Followed by bass solo of Jonas Reingold)

6.    Camino Royale

7.    Shadow of the Hierophant (closing section)

Foxtrot

1.    Watcher of the Skies

2.    Time Table

3.    Get 'em Out by Friday

4.    Can-Utility and the Coastliners

5.    Horizons

6.    Supper's Ready

Encore:

1.    Firth of Fifth

2.     Drum Solo / Los Endos / Slogans / Los Endos (Drum solo by Craig Blundell)

 

 


Retur