Devind Towsend + Dream Theater, 22. maj 2022, KB. Hallen    

Vi er bare blevet for gamle til ligegyldig støj!                                                                                                    Retur

Jeg må indrømme, at jeg havde meget store forventninger til at opleve Devin Townsend efter at have rå-lyttet til hans nyeste album ”Empath” og set en del flotte live-videoer på YouTube. Det er intelligent og spændende musik.

Det var derfor med store forventninger, at jeg troppede op med Niels til KB. Hallen, som vi ikke har været i siden genopbygningen.

 

Denne hal har mange gode mindre fra Led Zeppelin, Deep Purple og det originale Uriah Heep.

Det var derfor sjovt at se reklamen for kommende Whitesnake koncert på skærmen i forhallen. Det var jo netop David Coverdale’s debut som sanger i Deep Purple, jeg oplevede her i december 1973.

 

 

 

 

 

 

Jeg fik lidt bange anelser af at kigge på scenen i KB Hallen. Vi skulle sidde langt fra scenen, og mindre end en uge efter en fantastisk koncert i Det Kongelige Teater med gammel Pink Floyd-musik, så lignede dette en nedtur – men nu skal man jo ikke være negativ inden en koncert – så er der næsten dømt fiasko på forhånd. Jeg var dog noget bekymret for at se det lille set-up, som Devin Townsend skulle varme op med – det lagde ikke op til storladne numre fra Empath.

 

 Da Devin Townsend dukkede op, startede han med at fortælle, at de nu havde været på tour i uendelig lang tid, og hans røvhul havde ikke været rent i flere måneder … uh … niveauet var lagt.

 

Da hårmonstret fra Muppet show og to andre musikere gjorde ham selskab på scenen brød helvede løs. Katastrofal bulder-lyd fuldstændig uden nuancer og melodi. Niels og jeg overlevede tre numre, så kiggede vi på hinanden og fulgte efter de mange andre, som flygtede ud i lyset på første sal i KB. Hallen. Vi nød en ekstra øl og konstaterede, at flere og flere gjorde os selskab.

 

Vi traskede noget slukørede tilbage til vores sæder og ventede på hovednavnet – som jo ikke var grunden til at jeg var gået til koncert i aften. Jeg har læst en anmeldelse af Dream Theater på et tidspunkt, hvor anmelderen beskrev, at enten hader man dem eller elsker dem. Jeg har et par albums med dem, som ikke er så tossede, og da jeg jo normalt er meget til progrock, så må det jo have en chance.

 

Dream Theater lagde ud med intro-nummeret var det nye album, og det er jo et flot nummer, men på balkonen druknede alt i ligegyldigt bulder. Sangeren James LaBrie løb ud og ind af scenen, og var der kun, når der lige var et par linjer til ham – irriterende.

Keyboard-wiz Jordan Rudess er uden tvivl (også) dygtig, men det irriterede mig igen, at han dansede rundt omkring et drejeligt keyboard – han så ud til at kede sig.

Guitaristen John Petrucci er uden tvivl skrap, og man kunne skelne nogle flotto soli i det første nummer, men det hele forsvandt i en ligegyldig lydmur af bulder. 

Det virkede ufatteligt mekanisk og uengageret … og efter 3 numre kiggede vi igen på hinanden, rejste os og tog hjem for at hvile ørerne en søndag aften.

Hvis man enten elsker eller hader Dream Theater, så er jeg desværre i sidste kategori.

Efter at have læst anmeldelsen fra Gaffa, får jeg dog en mistanke om, at lyden har været meget bedre nede foran scenen, men det orkede jeg ikke denne aften – og det ville have været synd for Niels, som led i stilhed – jeg havde jo inviteret ham med. Undskyld til Niels.

 

Nu er der så annonceret en ny Devin Townsend koncert i Amager Bio i 2023. Jeg er meget i tvivl om jeg tør – jeg skal i hvert fald høre hans nye album først!

 

Foto i fuld opløsning må lige vente – er ved at flytte alle foto fra one.com, som ikke gider hoste foto længere!!!

 

 

 

Setliste … Slå det selv op på www.setlist.fm

 


Retur