Wishbone Ash, 29. januar 2019, Amager Bio, København

”Guitar Extreme” – på den fede, behagelige og sympatiske måde                                                                    Retur

Jeg har faktisk en del Wishbone Ash plader … altså vinyl, så det er ikke hver dag, at det sniger sig på spillelisten hjemme … ikke desto mindre er det noget, som jeg har hørt en del gennem tiden, så jeg glædede mig meget til at opleve dem live.

 

 

Det viste sig at være en utrolig dejlig koncert. Der var ro foran scenen, folk hyggede sig, og Andy Powell & Co. så ud til at hygge sig lige så meget – spilleglæde er bare smittende.

 

 

 

Det er også dejligt at høre ”guitar rock”, hvor fingrenes hastighed ikke behøver at krydse lydmuren – her er samspil og ”klangen” i front, og lyden var rigtig fin i Amager Bio.  Jeg stod foran bassisten Bob Skeat det meste af koncerten, og det er fedt at have øjenkontakt med musikerne, når det kører og alle nyder samværet – tænk om alle koncerter kunne være sådan!

 

  

Selv om Andy Powell er front-manden, så var der rigelig plads til at Mark Abrahams kunne boltre sig i soloerne, og deres lyd matcher hinanden som i det originale set-up – der var ikke en finger at sætte på noget. Måske var vokalerne en anelse mere rustne end for 30 år siden … men alt andet havde vel været underligt. Kun i mit favorit-nummer ”Warrior” manglede jeg lidt saft og kraft i koret – men nu skal alt jo ikke være en kopi af den oprindelige version på pladen.

 

 

Der var store smil over hele linjen. Vi havde fået herlige gamle genhør, nogle få sange jeg ikke kendte og et par covers, men det var umiskendeligt Wishbone Ash – så det vil jeg stadig lytte til med stor glæde fremover. Og så må jeg nok hellere se at få investeret i den første skive – det er et hul i samlingen, at jeg ikke kendte maraton-nummeret ”Phoenix”.

 

Og så var det ikke helt slut. Mr.Powell havde bedt os om at købe signerede skiver efter koncerten som tilskud til deres whisky … DET er vel en chance, som man ikke misser … MEGET MEGET sympatiske mennesker og publikum … men det er vel grunden til at de bliver ved efter XLIX år.

 

 

… her studerer jeg min nye signerede Live-CD! Herligt. (Kun trommeslageren Joe Crabtree dukkede ikke op til signeringen, men han holdt sig også bogstaveligt talt bag sit trommesæt gennem hele koncerten – det virkede ikke som om at han kommunikerede så meget med de andre – men han har selvfølgelig også spillet med disse kollegaer i 12 år, så måske behøver de det ikke!)

 

Se alle foto i høj opløsning her: LINK

 

Setliste … igen fra www.setlist.fm:

 

1.     Real Guitars Have Wings

2.     Mountainside

3.     Deep Blues

4.     Come in From the Rain

5.     Front Page News

6.     Lifeline

7.     The King Will Come

8.     Warrior

9.     Throw Down the Sword

10. Leaf and Stream (acoustic)

11. Wings of Desire (acoustic)

12. F.U.B.B.

13. Standing in the Rain

14. Jailbait

15. Phoenix

 

Encore:

16. Living Proof

17. Blowin' Free

 

En meget flot fordeling af numre fra en 50 år lang karriere og et HAV af albums:

 


Retur