Helgi Jonsson, 18. september 2019, DR Studio 2, København

Virtuositet iblandet laid-back familiehygge!                                                                                                        Retur

Jeg har indtil flere gange været død-imponeret over Helgi Jonsson’s deltagelse på scenen hos Tina Dickow – både før og efter de blev et par. Det var derfor oplagt at kaste sig ind i kampen om billetter, når det endda er i DR-regi, der optrædes.

 

Opvarmningen var en ung fyr, som jeg aldrig fangede navnet på! Han fortalte, at dette var ”a dream come through”, og så skiftede han lidt mellem dansk og engelsk, mens han sang på færøsk og engelsk. Det var både godt og fængende, og i modsætning til den simple fremtoning også støjende oh kompliceret. Der var selvfølgelig stor glæde hos publikum, da han inviterede en korsanger på scenen, som aflastede ham under de komplicerede ”tuninger”, som guitaren skulle igennem. Denne korsanger glædede sig så åbenlyst over IKKE at ”være på” i aften, og helt generelt så formåede Tina Dickow at løfte koncerten uden på nogen måde at overtage den.

 

Efter en del søgen på nettet lokaliserede jeg www.peturben.com og har lyttet en del til hans både spændende og komplicerede musik – Pétur Ben kan klart anbefales.

 

Så ankom Hr. Jonsson og førnævnte korsanger, der nu også medbragte sin egen guitar. Og jeg må bare blankt indrømme, at disse to stemmer passer så flot og smukt sammen, så det er en fornøjelse at lytte på – også selv om man ikke kender musikken i forvejen. Der var da heldigvis også en del numre fra ”Intelligentle”, som var gode genhør.

 

Tina er ikke nødvendigvis en stor trommeslager, men hun fylder diskret og godt – specielt når hun synger med. Selv om Pétur Ben står i baggrunden, så deltager han også meget aktivt, og det er tydeligt, at de nyder samværet og samspillet.

Der var heldigvis også plads til solo-præstationer, hvor Helgi’s vanvittige stemmeregister kommer fuldt til udfoldelse. Intet mindre en imponerende! Der var heldigvis også plads til vanvittige indfald …

… ikke mindst ”It’s On, It’s Off”, som ifølge Fru Tina var det første, som hun oplevede med Helgi på en festival. Det var også en flot præstation med trombone og togskinner … som han selv sagde var meget smertefuldt.

 

Der kom mange små anekdoter i løbet af aftenen – ikke mindst når der skulle tunes guitarer, og Tina Dickow forsøgte at udfylde stilheden – hvilket hun indrømmede var meget svært, når man var alene på scenen. Det virkede meget afslappet, og MEGET sammenspillet – de tre vokaler fungerer virkelig godt sammen.

 

Ekstranummeret var ”Aurora”, hvor salens grønlige lys var en flot kulisse til den smukke musik.

En god aften hvor alle hyggede sig – både på scenen og på tilskuerpladserne.

 

Hvad er så dommen? Det var da en super-fin og flot aften, men jeg vil nok ikke gå ind til Helgi Jonsson koncert, hvis han står på scenen alene. Ikke at hans musik ikke kan bære det, men der ville bare mangle noget, som gør det til en lydmæssigt helstøbt koncert – i hvert fald i min optik. Hvad lyttede jeg så til de efterfølgende dage … yepPétur Ben.

 

Se alle foto i høj opløsning her: LINK

 

Setliste … denne gang hugget hos Gaffa’s anmeldelse af koncerten i VoxHall i Aarhus – der var IKKE kor med i København:

 

1.     Good Fireman

2.     Other Than You

3.     Run Wild

4.     It’s On, It’s Off

5.     Falconer

6.     Intelligentle

7.     Careful People

8.     Trouble Is

9.     Heyr, himna smiður (med Vocal Line)

10. Hundred Miles (med Vocal Line)

11. True North (med Vocal Line)

12. Crossroads

13. Lofa Mér

Ekstra:

14. Philadelphia (Neil Young-cover)

15. Aurora

 

 


Retur