Hanne Boel, 28. november 2019, Mantzius Live, Birkerød

”Afslappet akustisk vellyd som strøg lige i hjertet”                                                                                         Retur

Scenen er sat for at afslappet aften i hyggeligt selskab, da vi ser tre stole stå TÆT sammen på scenen i Mantzius Salen, og to sæt akustiske guitarer står lænet op ad fløj-stolene – der er desuden to store kandelabere med levende lys på hver side af scenen for at understrege hyggen.

Hanne Boel og de to guitarister, Jens Runge og Jacob Funch, kommer på scenen og sætter sig – næsten oven på hinanden. Næsten underspillet med vat på fingerspidserne starter de helt stille op, og langsomt hæver de intensiteten i deres stemmer fra hvisken til sang – der er musestille i salen, så vi får alle de smukke nuancer i både stemmer og guitarspil med.

 

Det hele er dog ganske afslappet, da Hanne Boel starter med at fortælle om planen for i aften. Vi skal deltage som 50% af oplevelsen i aften, og vi skal trække vejret frit og hoste, hvis vi har brug for det. Så er tonen ligesom lagt til en hyggelig oplevelse.

 

Men det er langt mere end hyggeligt. De to guitarister er virkelig dygtige, og med trestemmige harmonier får vi en enestående dejlig musikalsk oplevelse. Selv om det er nye numre, eller kendte numre der er omskrevet til dette minimalistiske, og alligevel ekvilibristiske set-up, så sidder man bare og svæver hen og nyder, at musik ikke behøver at være med høreværn – her stryger vellyden og den ægte spilleglæde direkte i hjertet.

 

 

Hanne Boel fortæller da også, at de nu har spillet så mange koncerter sammen, at de er virkeligt ”varme og tændte”, og grunden til, at de næsten sidder på skødet af hinanden – Jens Runge rammer hende flere gange med gribebrættet – det er, at de ellers ikke kan høre hinanden – de kører helt akustisk, selv om vi i salen selvfølgelig får en anelse hjælp fra højttalerne.

 

De små historier fortsætter, og vi får at vide, at Jens Runge har fødselsdag i dag, og det giver anledning til en lille anekdote om fremsendte kassettebånd med musikalske hilsener, hvor af én af dem var en speciel fødselsdagshilsen til Fru Boel - fremført på en meget speciel måde. Denne metode blev nu gentaget fra scenen udsat for tostemmigt kor af Hanne & Jacob, og der var ikke et øje tørt – så stort tillykke med dagen.

 

 

Nu kommer der en lille historie om Jens Runges koto, som er et orientalsk strengeinstrument, der passer meget dårligt ind i vestlig musiks tonearter. Ikke desto mindre blev dette instrument i Jens’ ungdom – ifølge Hanne Boel – brugt til at score kvinder – hvilket medførte ægteskab og børn, så den sårbare koto måtte placeres i mange år under ægtesengen, men nu er den taget frem for at komme med på turneen. Det var fremragende – endnu en fin oplevelse. Og historien sluttede så med, at Jens’ søn i dag fortsætter med at bruge koto’en som score-trick. Sandt eller falsk? Fuldstændigt ligegyldigt – det var en god historie.

 

 

 

Vi får to numre fra det kommende ”Between Dark and Daylight” album, der udkommer til januar – Hanne Boel beklagede, at hun ikke kunne have det med til signering i dag, og det var faktisk ærgerligt. Ikke desto mindre er det fine numre, hvor vi jo kendte singlen ”Paint me a picture”. Og i mangel af trommer, kan man da sagtens bruge sin guitar.

 

 

 

Hvor er et dejligt, at man kan tilbringe en aften i selskab med dygtige kunstnere, som bare kan levere varen uden lysshow og store stunts på scenen. Afslappet og vanvittigt professionelt … det kan absolut kun anbefales – snyd ikke dig selv for denne oplevelse, hvis lejligheden byder sig. Så fik vi set både Anne, Sanne, Hanne & Lis i år … og jeg synes, at Hanne har bevaret sin fulde stemmekraft med alle dens nuancer.

Og ja … så ser jeg da meget gerne, at denne smukke akustiske oplevelse udkommer på en Live CD … med eller uden autograf.

 

 

Hvorfor tog jeg ikke et foto af setlisten – jeg sad jo lige ved siden af mixerpulten.

Altså – ingen setliste denne gang … med mindre den dukker op fra én af de andre koncerter. 

 

Se alle foto i høj opløsning her: LINK


Retur