The Doors Alive, 27. september 2019, Mantzius Live, Birkerød

En flot og uhøjtideligt trip tilbage til 1969.                                                                                                       Retur

Jeg har altid lyttet meget til The Doors og elsket deres særegne lyd og specielle numre, så forventningen var høj denne aften, hvor The Doors Alive skulle være de bedste til at gengive en original optræden. En mulighed jeg aldrig selv havde haft, da poeten og forsangeren Jim Morrison døde i 1971, da jeg var 13 år gammel.

Vi lægger hårdt ud med ”Break on through” og lyden er perfekt. Vi er til The Doors koncert, og Jim Morrison lyder overraskende meget som sig selv. Det er teater, og bandet forsøger at give os den perfekte forestilling – dog med et lille smil på læben, så de tager ikke sig selv alt for højtideligt.

 

Jim Morrison fortæller, at aftenens koncert er tilegnet ”The Soft Parade” albummet i anledning af 50-året for pladens udsendelse. Desværre -for det er absolut det album, som jeg kender dårligst, så der er faktisk ret mange numre, som jeg ikke genkender i aften.

Ray Manzarek ligner sig selv i aften, og hans lyd er helt hans egen med den karakteristiske venstrehånd, der konstant og utrættelig holder en bas linje, der driver numrene frem, mens den højre hånd frembringer den unikke Doors-orgel-lyd.

Guitar-mand Robby Krieger er en god håndværker, som hele aftenen står i skyggen fra sin hat og arbejder intenst med sin guitar. Jim Morrsion besøger ham flere gange og ser ud til at nyde det lige så meget som os. Det bliver faktisk foreviget med et GoPro-kamera … Doors var på mange måder forud for deres tid.

 

De to sidste numre er ”When the music’s over” og ”Roadhouse Blues”, og her var der fuld skrue på både lyd og optræden – det var herligt at få lov til at opleve – tidsmaskinen virkede i aften.

 

Selvfølgelig er ekstranummeret ”The End”, og her får vi endda lidt ”Personal Jesus” mixet ind i teksten, så mere højtideligt er det så heller ikke.

Vi siger pænt tak for forestillingen. En rigtig god performance lavet af 4 englændere:

·        Jim Morrison – lead vocals (Mike Griffioen)

·        Ray Manzarek – keyboards, vocals (Norbert Varga)

·        Robby Krieger – electric guitar, vocals (Baz Meyer)

·        John Densmore – drums, percussion, backing vocals (Buzz Allan)

 

Se alle foto i høj opløsning her: LINK

 

Setliste … igen fra setlist.fm fra dagen før på Posten i Odense:

 

Set 1

1.     Break On Through (to the Other Side)

2.     Riders on the Storm

3.     Tell All the People

4.     Touch Me

5.     Shaman's Blues

6.     People Are Strange

7.     Spanish Caravan

8.     Light My Fire

Set 2

9.     The Soft Parade

10. Easy Ride

11. Wishful Sinful

12. When the Music's Over

13. Roadhouse Blues

 

Encore:

14. Celebration of the Lizard King (snippet)

15. The End (with Depeche Mode`s "Personal Jesus" snippet)


Retur