Queen filmen “Bohemian Rhapsody” gallapremiere, 24. oktober 2018, Imperial Bio, København

med opvarmning fra Queen Machine

En fantastisk film om et enestående band   ******                                                                                          Retur

Vi er inviteret til gallapremiere på den nye film om Fredy Mercurys liv – lige fra han var Farrokh Bulsara til han efter en pause igen står på scenen med Queen til den spektakulære Live Aid koncert på Wembley.

 

Før selve filmen giver det danske Queen kopi-band ”Queen Machine” to numre. Første nummer er ét af mine favorit-numre fra Queen – det akustiske ”39” fra ”A Night at the Opera” mesterværket. Andet og sidste nummer fra samme skive er ”Love of my Life”, og det bliver fremført meget smukt af kun forsanger Bjarke Baisner Laursen og guitarist Peter Møller Jeppesen.

De høster stort bifald, og Bjarke Laursen afslutter med at sige, at de har glædet sig i 10 år til at se denne film.

 

Filmen er godt lavet. Den er hudløst ærlig omkring den unge Farrokh’s ambitioner og gå-på-mod, og den lægger ikke skjul på de mange udskejelser. Man skal nok være Queen-fan for at give den 6 stjerner, for der er en del optagelser af musikindspilninger, som er sjove at se for inkarnerede fans. Specielt scenerne omkring koret i ”Bohemian Rhapsody” er lige så groteske som det pompøse resultat – et fantastisk nummer. Afslutningen af filmen er en perfekt rekonstruktion af ”Live Aid”-koncerten i 1986 – skuespillerne er så gode, at man fuldstændigt glemmer, at man ikke er med til den originale koncert – det er en imponerende gengivelse af denne historiske performance.

 

Her slutter filmen – på det absolutte højdepunkt. Queen laver deres sidste live koncert med Freddie Mercury allerede året efter, hvor Mercurys AIDS begynder at tage på fysikken. Han melder først ud omkring sin sygdom i november 1991 – og dør allerede dagen efter. Hans aske er begravet et ukendt sted – kun kendt af hans ”Love of my Life” Mary Austen, som også spiller en meget stor rolle i denne filmatisering.

 

Skuespilleren Rami Malek gør det virkelig godt. Han måtte tage mange timer i både sang og klaver for at kunne klare rollen, og han er meget overbevisende – så overbevisende at man på et tidspunkt i filmen ikke kan huske, hvad forskellen på ham og ”den rigtige” Mercury er … det er imponerende. Stemmen har man vist snydt lidt med – den skal ifølge nettet være en mix af Malek’s og en canadisk sanger Marc Martel’s stemmer.

Dette er fuldstændigt underordnet – du glemmer tid og sted i biografen og er i selskab med Queen og Freddy Mercury i to dejlige timer – tak for det.

 

 Rami Malek med Brian May og Roger Taylor til USA premieren.

 

Og så lidt foto fra den korte Queen Machine optræden inden filmen:

 

 

 

 

 

Se alle billeder her i fuld opløsning.


Retur