Depeche Mode, 13. juli 2017, SKK Arena, Saint Petersburg, Russia

Katatrofelyd med Gahan & Gore i topform                                                                                                     Retur

Hanne spørger, om vi skal i Parken og høre Depeche Mode. Aah! Ved ikke rigtigt. Hader Lorte-Parken med verden dårligste service og lyd – men Depeche Mode kunne måske godt lokke lidt igen, selv om det så ville være tredje gang, vi ser dem … og den nyeste ”Spirit” er faktisk ret go’.

Der er bare lige det-der med Parken … hvor kan vi se dem i stedet? En nærmere analyse viste, at vi allerede havde besøgt mange af de byer, som Depeche Mode skal til (De GULE har vi besøgt), De lilla var MEGET store stadions – eller steder hvor det ville være meget varmt, og de røde var bare no-go … så her stod Sankt Petersborg i Rusland og Warsawa i Polen frem – men Rusland vandt på bedste ugedag i forhold til at holde ferie … og således stod der en uges ferie i Rusland på kalenderen – hvor vi nok ikke lige havde gennemskuet hvor besværligt det var!

 

May 5 - Stockholm, Sweden - Friends Arena (FREDAG)

May 7 - Amsterdam, NetherlandsZiggo Dome (SØNDAG)

May 9 - Antwerp, Belgium – Sportpaleis (TIRSDAG)

May 12 - Nice, France            - Stade Charles-Ehrmann (FREDAG)

May 14- Ljubljana, SloveniaDvorana Stožice (SØNDAG – FARMORS FØDS!)

May 17 - Athens, GreeceTerra Vibe Park (ONSDAG) Udendørs stå-op park concert!!!!

May 20 - Bratislava, SlovakiaŠtadión Pasienky (LØRDAG) Fladt fodboldstadion – 11.600 mennesker

May 22 - Budapest, Hungary - Groupama Aréna (MANDAG)

May 24  - Prague, Czech Republic - Eden Aréna (ONSDAG)

May 27 - Leipzig, Germany – Festwiese (LØRDAG)  STÅ-OP FESTIVAL!!!

May 29 - Lille, France - Stade Pierre-Mauroy (MANDAG)

May 31 - Copenhagen, Denmark - Telia Parken (ONSDAG)

 

June 3 - London, United Kingdom - London Stadium (LØRDAG)

June 5 - Cologne, Germany     - RheinEnergieStadion (MANDAG)

June 9 - Munich, Germany – Olympiastadion (FREDAG)

June 11 - Hannover, Germany - HDI Arena (SØNDAG)

June 18 - Zurich, SwitzerlandLetzigrund Stadion (SØNDAG)

June 20 - Frankfurt, Germany - Commerzbank-Arena (TIRSDAG)

June 22 - Berlin, Germany – Olympiastadion (TORSDAG)

June 25 - Rome, ItalyStadio Olimpico (SØNDAG)

June 27 - Milan, ItalyStadio San Siro (TIRSDAG)

June 29 - Bologna, ItalyStadio Rentao Dall'Ara (TORSDAG)

 

July 1 - Paris, France - Stade de France (LØRDAG) … 81.000 Mennesker på et staidon!!!!!

July 4 - Gelsenkirchen, Germany - Veltins-Arena (TIRSDAG)

July 6 - Bilbao, Spain - BBK Live Festival (TORSDAG)

July 8 - Lisbon, Portugal - NOS Alive Festival (LØRDAG)

July 13 - St. Petersburg, Russia – SKK (TORSDAG) 20.000 til koncerter!!!! 15 grader om natten / 23 om dagen.

July 15 - Moscow, RussiaOtkritie Arena (LØRDAG)  Den vådeste og varmeste måned … +25 grader!!!!

July 17 - Minsk, Belarus - Minsk-Arena (MANDAG)

July 19 - Kiev, Ukraine - Olimpiyskiy National Sports Complex (ONSDAG)

July 21 - Warsaw, Poland - PGE Narodowy (FREDAG) … 58.000 tilskuere – 13 grader om natten / 23 om dagen!

July 23 - Cluj-Napoca, Romania - Cluj Arena (SØNDAG)

 

3-4 måneder senere … Fandt vi derfor os selv traskende i silende regn gennem parken fra ”Park Pobedymetro-stationen i Sankt Petersborg, hvor hundredvis af ivrige fans netop havde fået de endeløse rulletrapper til at stoppe pga. overbelastningen – lidt skræmmende. SKK Arenaen dukker op i form af en rund arena, der er bygget til både Sport, Kultur & Koncerter og indeholder op til 20.000 tilskuere.

 

 

Adgangsforholdene er om muligt værre end til Parken, da enorme søer af vand hindrer direkte adgang, men vi kommer dog forholdsvis hurtigt ind i tørvejr og kan lige nå at slynge en fransk hotdog i halsen med lidt vand, inden musikken starter 19.30.

Der var absolut ingen grund til at skynde sig, da ”Maya Jane Coles” er DJ og mixer vildt med bas-rytmen i bund, så man frygter for at dette er lyden, som SKK-arena kan levere, da det buldrer og brager – og i det hele taget er frygteligt. Hun udsætter os kun for dette i tre kvarter, men herefter følger tre kvarter til med båndet ditto, så vi begynder så småt at savne Parken! Jeg kan ikke lade være med at tænke på det tortur-museum, som vi gik forbi … Gu’ ve’ om de også spiller Maya Jane Coles? (Sorry – kunne ikke lade være!)

 

Nå, præcis kl. 21 forsvinder lyset og først hører vi Beatles i form af ”Revolution” og så begynder videoer at tone frem på skærmene, og vi får lidt intro og den opvarmning, som vi hungrede efter, og så dukker der liv op på scenen. Der lægges ud med ”Goind Backwards” fra det nye album, og silhuetten af Dave Gahan kan ses mod storskærmen bag scenen, hvor der er et plateau som tillader, at han stiger op foran den – ganske fikst.

På scenen er ud over Martin Gore og Fletch de faste turne-medlemmer Christian Eigner på trommer og Peter Gordeno der synger og spiller på keyboards.

De første par numre er lidt gumpetunge, og det er først da vi får ”A pain that I’m Used to” at det flytter sig lidt. Bassen buldrer stadig ulideligt højt, så vi har for længst forsynet ørerne med propper, hvilket faktisk ikke dæmper bassen nævneværdigt, så lydbilledet bliver kun værre, selv om niveauet så er til at leve med.

Meget af tiden vises der video på skærmene, som må stamme fra musikvideoer – det er i hvert fald ikke kameraoptagelser fra koncerten.

 

Folk er først rigtigt med, da synth-introen til ”World in my eyes” dundrer ud i hallen.

 

Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med Dave Gahan’s stemme, men det er Martin Gore, jeg kommer for at opleve. Han synger heldigvis rigtigt meget til denne koncert.

 

Stemningen koger, og Dave Gahan benytter lejligheden til at få folkets arme i vejret fra den fremskudte scene.

  

 

Herefter kommer nummeret ”Cover Me”, som man nok kan stille spørgsmålstegn ved, om den passer til en koncert – stemningen daler!

 

Heldigvis er vi nu nået til den stille midte på koncerten, som jeg har ventet på. Alle undtagen Martin Gore forlader scenen, og vi får en næsten a capella udgave af ”A Question of Lust”, der straks får ørepropperne ud, så vi kan nyde det fulde spektrum af denne formidable komponist, musiker og sangers stemme.

 

Det er heldigvis ikke slut med dette ene solo-nummer. Mr. Gore fortsætter straks med nummeret ”Home” fra ”Ultra”-skiven, som jeg nok har holdt af – men aldrig bemærket HVOR fantastisk vokalen er, når man hører et næsten nøgent nummer – det er STORT! Hvis Martin Gore kommer solo, SKAL han opleves – han er en fantastisk musiker.

 

Efter denne kraftanstrengelse går han frem på podiet og modtager folkets jubel, og prikken over i’et er en kvinde helt fremme ved scenekanten, der bliver fanget på storskærmen med skiltet: ””Martin, you are incredibly SEXY” … sådan!

 

Herefter får vi nummeret ”Poison Heart”, som er svært at lytte til efter Gore’s solopræstation.

Så dukker de vandrende fødder op på storskærmene, og vi får den ventede ”Where’s the Revolution”, som jeg har glædet mig til at høre i Rusland. Vil det russiske publikum gå amok med muligheden til at skråle med på omkvædet – næh – egentlig ikke. Nummeret fungerer fint, men fællessang bliver det ikke til, selv om Gahan forsøger intenst at få publikum til at synge med – så måske er det russiske folk tilfredse med Putin?

 

Så skal vi helt tilbage i gemmerne med ”Everything Counts” fra et af de tidligste album, og her er tale om happy-go-lucky-pop, som tilsyneladende stadig er meget populært – det gælder nok generelt for deres ældre numre … ikke mindst da ”Enjoy the Silence” og endelig ”Never Let Me Down Again” toner frem. Dette sidste nummer er hele oplevelsen værd, da publikum er godt opdraget til at svinge med hænderne. Det er fascinerede at se det bølgende hav af arme fra højderne – øj, der må være varmt på gulvet.

 

Nu har vi desværre fået nok. Depeche Mode forlader scenen, og vi vælger at forlade det store stadion – vel vidende at der er klassikere på programmet for ekstranumrene, men lyden er så ringe, at det alligevel ikke er nogen stor oplevelse, og med udsigt til at overleve kampen i metroen, hvis vi har et forspring, vælger vi dette. Sorry, Depeche Mode – I gjorde hvad I kunne, men jeg skal nok først opleve jer igen, når det bliver en akustisk koncert med fokus på lyden og jeres fantastiske musik. I var det bedste hold i dag, men SKK vandt alligevel.

 

Se alle billeder her i fuld opløsning. (… og to videoer med katastrofe-lyd)

 

Setliste fra setlist.fm:

 

1.     Revolution (The Beatles song … from tape)

2.      Cover Me (remix … instrumental video intro)

3.     Going Backwards

4.     So Much Love

5.     Barrel of a Gun

6.     A Pain That I'm Used To

7.     Corrupt

8.     In Your Room

9.     World in My Eyes

10. Cover Me

11. A Question of Lust

12. Home

13. Poison Heart

14. Where's the Revolution

15. Wrong

16. Everything Counts

17. Stripped

18. Enjoy the Silence

19. Never Let Me Down Again

 

Encore:

20. Somebody

21. Walking in My Shoes

22. "Heroes"  (David Bowie cover)

23. I Feel You

24. Personal Jesus

 

 


Retur