Søs Fenger akustisk trio, 11. marts 2016, Trommen, Hørsholm

En både afslappet, professionel og personlig musikalsk oplevelse                     Retur

Søs Fenger … det er noget vi altid har lyttet til – men aldrig dyrket. Det var derfor helt på sin plads, at møde op i Trommen, der jo plejer at levere hyggelige og dejlige musikalske oplevelser. Desværre havde ikke så mange fået den samme idé, eller også foretrækker folket opstyltet X-Factor frem for ”the real thing”.

 

Koncerten starter helt atypisk ved at et hoved dukker frem bag gardinet og kigger ud i salen – Søs Fenger ser lige salen an, og så er tonen slået an til en meget afslappet stil, som alligevel er både professionel og personlig

IMG_5476

Med sig på scenen har Søs Fenger sine to kompetente kombattanter i form af Frederik Damsgaard på kontrabas og Andreas (Lund???) på akustisk (og en smule elektrisk) guitar, og de bidrager gennem hele aftenen på en dejlig improviseret måde, og er perfekt back-up til denne type musik, der ellers godt kan blive lidt for sukker-hit-agtig, hvilket absolut ikke sker. Adskillige af de kendte numre som f.eks. ”Sidste Time” får et meget fint vrid med store solo-muligheder for de to herrer, der løfter nummeret op fra at være godt – til en musikalsk oplevelse, så man glemmer tid og sted – og det er vel essensen i at gå til en god koncert.

 

Selv om Søs Fenger stadig er dejlig, så må jeg indrømme, at de instrumentale udfoldelser gennem det meste af aftenen fastholdt mit blik. Andreas (hvorfor kan jeg ikke huske hans efternavn) giver neden for en fantastisk smuk intro til ”Sidste time”, og Frederik Damsgaards virtuose fingre dansede hele aftenen over de tykke strenge på kontrabassen – det var fedt!

 

IMG_5489x IMG_5487 IMG_5498

Aftenen er selvfølgelig en perlerække af kendte sange, hvor det vist kun er ”Tivoli i regnvejr”, der mangler. Netop denne sang råbes der på, og Fru Fenger starter en dialog og ender med at love, at den får vi næste gang. Dialogen er der med salen, og selvfølgelig er der også flere gange mere eller mindre frivillig fællessang med publikum, hvor nogle tydeligvis er MEGET store fans og kendere, så stemningen er meget fin.

 

Søs Fengers stemme fungere fuldstændigt upåklageligt. Den står skarp og der er ingen slinger i valsen, så alle sangene leveres i en kvalitet, hvor jeg godt kunne ønske at have denne aften som Live-CD, da intensiteten og indlevelsen er meget stor, og man adskillige gange får det lille gys af at (gen)opleve magiske stunder i sit liv.

 

Blandingen af nye og gamle numre er også fin. De nye numre får en lille historie med på vejen, og de ældre hits får ofte en hilsen til ophavsmanden M/K i form af familien Gjerluff Nielsen (Elisabeth og Peter A.G.), Billy Cross mfl.

 

IMG_5501x

Hvis man gennem et liv har lyttet til Søs Fenger, så kan dette format kun anbefales – en dejlig aften på alle måder. Tak for det!


Retur

 

Se flere foto her i fuld opløsning