K’S Choice, 9. december 2015, Paradiso, Amsterdan, Holland

Hold på hat og briller … Sarah Bettens og bror Gert for fuld tryk!                                Retur

Vi møder op i køen uden for den legendariske Paradiso i Amsterdam kl. 19 – netop da dørene bliver åbnet. Vi havde allerede tidligere på dagen lokaliseret dette spillested, da det blev udpeget fra kanalrundfarten, som vi havde taget i Amsterdams maleriske kanaler denne smukke december dag, hvor solen skinnede og himlen var blå – det kunne kun blive en god dag!

Aftenens første overraskelse er, at vi skal købe et medlemskab til Paradiso for at komme ind … a’ 3½ Euro for en enkelt aften, så det lever vi fint med. Næste overraskelse er glædelig og gratis … man kan sidde ned på balkonen, hvor der er stole på begge sider i den gamle kirke. Herligt, for vi skal igennem opvarmning … gab!

IMG_3654

 

Her må vi straks ind med en stor undskyldning. På scenen kommer Helsinki frem præcis kl. 19.30 som lovet, og de taler hollandsk, så de er næppe finske. Det er aldeles fremragende. Der er tale om et band, hvor alle fem på scenen deltager lige ivrigt i vokalerne, og det er jo altid godt (sagde den store Yes-fan!), men musikken er også både melodisk og fin – ikke helt ulig det band, som vi er kommet for at høre. Der er med andre ord fest-og-farver i præcis en halv time, som opvarmningen varer.

IMG_3656 IMG_3663

Efterfølgende kan Wikipedia jo afsløre min totale mangel på K’s Choise indsigt, da guitaristen i Helsinki, Thomas Vanelslander, er gammelt medlem af K’s Choice. Han har en særegen guitarstil, hvor guitaren adskillige gange spilles så lavt, at den rør gulvet – det måtte jeg forevige. Vi klapper ham/dem ud … absolut en fornøjelse.

 

Præcis som lovet entrerer K’s Choice scenen præcis kl. 20.30 … og som den sidste på scenen ankommer Sarah Bettens til folkets store jubel, så festen kan starte.

IMG_3667

De lægger stærkt ud med ”We are the universe” fra den nye skive ”Phanton Cowboy” og Sarah’s ru stemme står klart sammen med de rytmiske guitar riff og hele salen gynger på få sekunder. Det er overraskende tungt – der bliver virkelig ramt nogle guitarstrenge på scenen. Sarah Bettens er i hopla – bemærk hvordan hun svæver over scenen!

 

Vi får ikke lov til at trække vejret, men fortsætter i Phantom-sporet med ”As Rock & Roll As It Gets” og ”Perfect Scar” uden pauser mellem numrene, og bandet virker nærmest manisk energiske, hvilket absolut falder i publikums smag.

IMG_3670

Der er dog ingen tvivl om, hvad folk gerne vil høre, for da tonerne til ”Hide” toner frem er der endeløs jubel på gulvet, for vi elsker jo alle ”Cocoon Crash”, som er spillet sønder og sammen på … nå nej, man kan ikke slide en CD op! Folk skråler med, så Sarah holder op med at synge og lader salen køre den hjem … hold da op.

IMG_3673 IMG_3693

Her er ikke tale om fans – gulvet er fuldt at disciple. Styrken ved disse numre er stærkere melodi og vokalharmonier og dynamik – noget som jeg mangler lidt på den nyeste skive, der kun har ét lydniveau – højt! Ikke desto mindre er folk helt med, og de adlyder de mindste vink fra Sarah og rækker armene ud mod scenen.

 

Der er stadig kun få sekunder mellem hvert nummer. Det maniske minder mig om ”Manic Street Preachers” koncerten i Amager Bio, hvor der bogstaveligt talt var sekunder mellem numrene. Før et nummer er afsluttet står roadies klar med den udvalgte guitar til næste nummer, så Sarah og Gert kan gå i pit og få skiftes guitar på formel-1 tider. Sarah siger kun nogle få ord fra scenen, og det er på hollandsk, så jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad hun sagde.

 

De hurtige riffs fortsætter i et nummer fra ”Echo Mountain”-skiven i form af ”I will carry you”. Gerts stemme når ikke at trænge ordentligt igennem – dette ER Sarah Bettens band, hvis nogen skulle være i tvivl. Hun udstråler en spilleglæde og en lyst til at stå på scenen, som er svært smittende, så da de slår over til den ”stille” intro til ”Believe” koger salen over – vi er på Cocoon Crash-kurs igen … og kan næsten leve med, at de næste fem numre er fra den nye skive – den er voldsomt over-repræsenteret. (OK … ét af numrene var fra Gert’s solo-karrieresorry!)

IMG_3698 IMG_3699

Man kan ikke påstå at Sarah Bettens guitarspil er nyanceret, men hendes energiske hamren på strengene må gøre hende til grunge-rockens dronning! Hun sætter ikke tempoet ned på noget tidspunkt, men det er lige på kanten af at køre af sporet i rytme-hamren. Dog fungerer numrene ”Phantom Cowboy” og ”Bag full of concrete” godt, men hvis ikke den gode guitarist var med på venstre-fløjen, så ville det være blevet for meget mudder og unuanceret up-speed rock.

 

Jeg savner lidt en stille afdeling i midten af koncerten, hvor der er tid til en akustisk guitar og lidt ”hygge”, men sådan skal det åbenbart ikke være, og på intet tidspunkt faldet intensiteten og lydniveauet til et

 

IMG_3711

Vi kommer på ret kurs igen med titelnummeret fra den unævnelige skive, og der er fest igen – hold da op, hvor er folk i Paradiso gode til at skråle med – det er en stor oplevelse.

 

Vi kører direkte over i ”Not an addict”, som jeg drømte om at få, så aftenen er en stor succes – folket på gulvet elsker det da også, da Sarah begynder med de karakterisk u-uh, som straks bliver replikeret fra gulvet med stor styrke. Det er stort! Salen skråler igen med, og Sarah piller sine høreværn ud for selv at nyde det, mens hun holder op med at synge og salen overtager vokalen. (Se dette på video her)

Så får vi det sidste nummer fra den nye skive ”I was wrong about everything”, som efter min mening er det eneste med et glimt i øjet og dynamik … det er et godt nummer.

IMG_3712

Og så er det sgu’ slut efter præcis en time. Vi har fået et hav af numre, men ALT for mange fra den nye skive … vi får nok lidt mere.

 

Yep … efter en meget kort pause dukker K’s Choice op igen, og så får vi klassikeren ”Echo Mountain”, som følges af en stille sang-og-guitar-intro til ”Everything for Free” fulgt op af dommedags-guitarer … det er bare så godt … nu er det en perfekt koncert, selv om det bliver fulgt op af endnu et speed-guitar nummer fra Phantom-skiven nemlig ”Come alive”.

 

IMG_3717

Bandet forlader scenen og det er slut … næh … vi skal skam have et ekstra-ekstra nummer, hvor roadierne fjerne Gerts mikrofon og i stedet forsyner ham med en ukulele, så vi kan få et nummer til … ikke noget jeg kendte, men det er ikke mindre voldsomt end den nyeste skive.

 

IMG_3735

De sidste ord fra scenen bliver på engelsk, da Sarah takker alle for at komme – ikke mindst hendes amerikanske kone, som er til stede i aften. Vi takker også og glæder os over, at vi fik denne mulighed for at høre vores ”lille” belgiske yndlings-band … som åbenbart er MEGET populært her i Holland … og i en lille bitte enklave i Birkerød.

 

Se alle foto her i fuld opløsning!

 

Setliste fra http://www.setlist.fm … fra Eindhoven 6. december 2015!

 

1.     J We Are The Universe

2.     J As Rock & Roll As It Gets

3.     J Perfect Scar

4.     J Hide

5.     Daddy's Gun (Sarah Bettens song)

6.     J Private Revolution

7.     J Woman

8.     Not Insane (Sarah Bettens song)

9.     J I Will Carry You

10. J Believe

11. J The Phantom Cowboy

12. J Bag Full of Concrete

13. J Gimme Real

14. Tunnel To A Cloud (Woodface cover)

15. J Down

16. J Cocoon Crash

17. J Not an Addict

18. J I Was Wrong About Everything

 

Encore:

19. J Echo Mountain

20. J Everything for Free

21. J Come Alive

Encore 2:

22. We Are Glaciers (Bettens cover)

 

Setlist.fm statistik: (10 af 11 numre fra den nye skive … det var nok lidt for mange!)

 


Retur