Alan Parsons Live Project, 28. marts 2015,
 
                                                      Auditorium Conciliazione, Rome


Pompøs Pop i ditto beliggenhed                                                                                             Retur

Vi hørte en del til ”Tales of Mystery and Imagination”, da den dukkede op i midten af halvfjerdserne. ”I Robot” kom også på LP-hylden, men allerede her var det lidt poppet, så det var først da Hanne dukkede op med ”Eye in the Sky” og flere andre, at der kom mere Alan Parsons Project på hylden. Det var derfor med tilbagelænet afslappethed, at vi satte os til rette i den flotte koncertsal på samme gade som Peterskirken i Rom, fordi forventninger om flot musik helt sikkert ville blive indfriet, når Hr. Parsons er tilstede som garant for ”lækker produktion”.

IMG_1252_stitch

 

Der er stort bifald fra begejstrede italienere, da en let korpulent, men meget genkendelig, Mr. Parsons kommer på scenen, og selv styrer keyboardet, da vi lægger ud med svævende synth’er til ”I Robot”.

 

 

Det bliver meget hurtigt pop og korsang, da vi får ”Damned if I do” fra albummet ”Eve”. Jeg må indrømme, at jeg var overrasket over, hvor meget Alan Parsons selv synger og spiller – hermed er min uvidenhed afsløret, men han gjorde det fint, selv om han selvfølgelig havde stærkere sangere med på scenen. Det fik mange gange publikum til at fremdrage deres mobiler …

 

 

Det er flot lyd, da alle på scenen synger – og synger så godt, at de i løbet af koncerten stort set alle har soloer.

 

Der er også plads til mange gode instrumentale solopræstationer – både fra saxofon-mand Todd Cooper og fra de mange guitar-folk. Alan Parsons dedikerer et nummer, som nyligt afdøde Chris Rainbow sang, og vi får en meget flot version sunget af … hmmm … hed han Dan Tracey, som kortvarigt havde lagt guitaren?

 

 

Jeg kan jo bedst lide længere musikalske passager, så det er efter min mening koncertens højdepunkt, da vi får et længere uddrag fra ”Turn of a Friendly Card”, selv om det er en relativt ukendt skive for mig. Her er forsanger P.J. Olsson meget i forgrunden, og han gør det godt.

 

Vi får overraskende mange ”heavy” guitarsoloer fra Alastair Greene, men det skader ikke den ellers solide pop-lyd. Bemærk hvordan alle på scenen kigger beundrende på under én af disse soli.

 

Der var da heldigvis også plads til et par numre fra favoritten ”Tales of Mystery and Imagination”, men det var HELT tydeligt, at folk ventede på ”Eye in the Sky”. Folk gik amok og stormede frem i salen og gjorde det sidste kvarter til en fest, da titelnummeret tonede frem til Alan Parsons lidt spinkle stemme.

 

 

Det var åbenbart den sidste koncert i Europa, så i stedet for at forlade scenen efter dette nummer, fortalte Alan Parsons lidt om touren og præsenterede alle på scenen, og så fik vi lidt mere fra ”Tales and Mystery”.

 

Det var en dejlig afslappet og uprætentiøs koncert for noget storladent musik, som godt kunne havde afsporet oplevelsen – men Hr. Parsons er lige så sikker på en scene, som han er i producer-sædet. Både poppet, smukt og pompøst på én gang.

 

Vi går ud i den forårsmilde aften i Rom og drejer hovedet til højre. Nu er det ikke poppet længere … men det bliver nok ikke mere pompøst!

 

Se alle foto her i fuld opløsning!


Retur

Endnu en setliste fra www.setlist.fm

 

I Robot

Damned If I Do

Don't Answer Me

Breakdown / The Raven 

Time 

I Wouldn't Want to Be Like You 

Days Are Numbers (The Traveller

Psychobabble 

Turn Of A Friendly Card:

The Turn of a Friendly Card (Part One) 

Snake Eyes 

The Ace of Swords 

Nothing Left to Lose 

The Turn of a Friendly Card (Part Two) 


Do You Live at All 

Limelight 

In the Real World 

Old and Wise 

Prime Time 

Sirius 

Eye in the Sky 

 

Encore:

(The System of) Dr. Tarr and Professor Fether 

Games People Play