Welsh Male Choir Festival, 18. Oktober 2014, Royal Albert Hall, London

Endnu en flot oplevelse I den gamle sal                                                                               Retur

Jeg havde ingen anelse om at ”London Welsh Male Choir Festival” var et stort event, men da både Mormor og 94-årige Tante Inga blev helt vilde, da de hørte, at vi kunne se dette, så måtte der vel være noget om det. Altså købte vi 5 billetter til dette, da vi helt tilfældigt var i London et par dage i anledning af Mormors 80-års fødselsdag.

 

Det var jo ikke et tilfælde, at vi checkede programmet i Royal Albert Hall efter den sidste fremragende oplevelse i denne gamle sal – så hvis der var noget spændende, så skulle Mormor også opleve det – og DET var der – hun var helt vild.

 

Det ufatteligt grimme ”Albert Memorial” ligger foran den smukke Royal Albert Hall, da vi kommer igennem Hyde Park på denne smukke og lune aften i oktober.
IMG_0455_stitch

 

På vej ind glædede vi os igen over, at man ikke bliver undersøgt eller visiteret, og da vi spurgte, om vi kunne købe et program, fik vi at vide, at det skam allerede lå på vores sæder. Altså! De HAR bare styr på det.

IMG_0462_stitch

 

Vi mødte op i god ro og orden, og langsomt kom over 700 herrer ind på scenen og satte sig ned, inden koncerten started. Da alle så rejste sig op, så troede vi at dirigenten kom ind – men nej. Vi fik nu ”God Save The Queen” for 700 mand stort kor, Royal Albert Hall’s enorme orgel, orkester og ikke mindt – PUBLIKUM. Det var så overraskende, at de små hår alle steder rejste sig, og jeg fik tårer i øjnene – det er voldsomt at opleve, når man har set det så mange gange i TV – en perfekt start.

IMG_0467

 

Selve koncerten var helt anderledes, end vi havde forventet. Vi fik selvfølgelig walisisk korsang, men der var også Elvis Presley og ”Take That” melodien ”Rule the World”. Den havde jeg ikke lige set komme.

Der var to solister, som i løbet af koncerten havde både soloer og en duet – det var ikke lige kønt. Er altså ikke vild med skingre sopraner!

IMG_0470

 

Første nummer efter pausen var et instrumentalt nummer af den ”lokale” komponist Karl Jenkins, Nummeret ”Palladio (1.st. Movement: Allegretto)” var fremragende fremført af British Sinfonietta – man tør næsten ikke side ét af koncertens musikalse højdepunkter. Lyt til det HER.

 

Afslutningen af koncerten stod ikke tilbage for begyndelsen. Her skrålede folk med i kor til ”Hen Wlad Fy Nhadau” … nej det er ikke stavet forkert – det er walisisk. De små hår rejste sig igen – en helt ubeskrivelig stemning og oplevelse. Tak for det.

Det er IKKE sidste gang, at vi er i Royal Albert Hall.

IMG_0483


Retur