Lisa Nilsson, 9. april 2014, Trommen, Hørsholm

En hyggelig aften med mange genhør                                                                                             Retur

Det første, der slog én til koncerten var det homogene publikum. Udelukkende ægtepar - og alle mellem 45 - 60 år. Dvs. vi tilhørte også målgruppen! Det er vist første gang, at vi går til koncert i Trommen i Hørsholm, og det er et fantastisk sted, hvor man er tæt på kunstneren og har totalt frit udsyn på alle pladser. Lyden var også meget fin.

Koncerten starter i mørke, og man kan lige ane, at to personer smyger sig hen over scenen. Den ene sætter sig ved klaveret på scenens venstre side, mens den anden tænder to stearinlys ved siden af sofaen til højre for klaveret. Det er tydeligvis Fru Nilsson selv, der er lysmester i aften. I lyset fra stearinlysene lægger hun sig på sofaen og dirigerer tangenspilleren Jesper Nordenström med den ene hånd straks over hovedet, men hun beder ham om at gentage forspillet, og så starter hun på "Gryning".
lisa nilsson

Lisa Nilsson går frem til mikrofonen efter nummeret og inviterer os med i øvelokalet, hvor vi kan overvære en aften med bandet. Det virker måske en anelse kunstigt, men stemningen er i hvert fald afslappet - så langt holder idéen.
lisa nilsson

Mellem hvert nummer kommer en kortere eller længere historie, som ofte relaterer sig til det næste nummer. Historierne holder absolut, Fru Nilsson forsøger at underholde og være morsom, og det lykkes rigtigt godt. Efter nummeret "Mysteriet Deg" får vi historien om duetten med Bjørn Eidsvåg, og at hun aldrig selv synger verset og sine bryster, når hun optræder - det fik Bjørn lov til at synge. Lisa fortæller om en hændelse, hvor de begge blev interviewet i TV, og Frøken Nilsson var ganske ung, og fik ikke mange spørgsmål - de gik til Bjørn Eidsvåg, så hun beskrev meget humoristisk hvordan hun lyttede andægtigt til denne kloge mand - lige indtil hun fik spørgsmålet: "Hvordan er det så, når Bjørn synger om dine bryster"? Stor morskab i salen. Jeg kan ikke huske, om vi fik svaret på spørgsmålet.
lisa nilsson

Vi får adskillige af de gamle kendte hits, og de fungerer fint. Dog må jeg indrøme, at jeg mest nød de lidt underspillede numre, hvor der kun var lidt akkompagnement, men til gengæld meget nerve. Det bedste nummer var efter min mening det lille nummer "Monolog" fra Sonja Åkesson's digt. Nummeret bliver sunget siddende i sofaen, som om hun læser op af bogen. Og hvis du ikke kender nummeret, så kan du købe det på iTunes ... det måtte jeg selvfølgelig.
lisa nilsson

Vi får også historien om, hvordan det er at være kendt og gå på bar. "Man gemmer sig i hjørnet ... sammen med de andre kendte." Således gik det til, at hun og den svenske konge endte i baren, om endda dansede sammen. I den anledning lagde kongen sin hånd på hendes "rumpe". Hun svinger koket rumpetten ud og gentager håndspålæggelsen i slow-motion, og hun mener nu, at bagdelen er "adlet" ... en "royal røv!" Der er ikke et øje tørt.
lisa nilsson

Lisa Nilsson referer flere gange i løbet af aftenen til hendes far Gösta Nilsson, som var musiker og med i gruppen "Wildcactus". Hun mindes med sorg den dag, da faderen flyttede fra barnsomshjemmet, og husets klaver flyttede med. Vi får også nummeret "Du, kom inte närmere" fra det nye album, hvor guitarriffet fra Wildcactus er brugt som en hyldest til faderen.

Vi bevæger os igen til de royale kredse, men først fortæller Lisa Nilsson, at det var problematisk at komme fra et meget venstreorienteret hjem og komme hjem og fortælle, at man lige har tjent en million. Man kan åbenbart ikke tjene penge og være venstreorienteret. Fru Nilsson demonstrerer, at hun skam både kan danse til højre og venstre på scenen. Hun nævner også de julefrokoster i store firmaer, hvor man kan score kassen ved at optræde. Det var derfor ikke dårligt for julehonorarerne, at Lisa Nilsson blev bedt om at optræde til det nylige royale bryllup i Sverige. Det var jo det unge par Victoria og Daniels ønske at høre et Kent-nummer, men gruppen Kent er åbenbart så venstreorienterede, at de IKKE optræder for kongehuset. Det havde  Lisa Nilsson intet problem med, så hun sang Kent-nummeret "Uten dine andetag" ... som vi også fik i aften.

Koncertens store overraskelse var at høre nummeret "Vi tog heldigvis fejl" fra det nye Asfalt-abum med Poul Krebs, hvor Lisa Nilsson deltager i en duet. Det var derfor herligt at se Mr. Krebs himself dukke op og give nummeret live. Mega-stort bifald fra Trommen.
lisa nilsson

Musikerne skal også lige nævnes. Ud over Jesper på klaveret var der Christer Jansson på trommer og David Lindvall på bass. De to guitarister Mattias Torrel og Ola Gustavsson havde både flot sampil, med- og modspil, og specielt Ola havde nogle meget flotte soli.


Aftenens eneste mislykkede indslag var et forsøg på fællessang på "Himlen rundt Hörnet". Selv om Fru Nilsson hviskede, kunne publikum ikke høres, men vi var altså kommet for at høre Lisa Nilsson ... ikke "Allsång på Skansen". Og vi fik da hørt Lisa Nilsson ... hun er en fremragende sanger, og hun forstår at sælge varen - en flot aften.
lisa nilsson

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg er absolut ikke Lisa Nilsson ekspert, men jeg kendte de fleste numre. Rækkefølgen kan jeg dog ikke huske, men mon ikke den ligner det sæt, som Fru Lisa spillede i Portalen i Greve dagen efter ... igen tak til www.setlist.fm . (Og datoen på setlists passer ikke ... det er 10. april 2014)

Portalen Greve 10. April

  1. Gryning
  2. När en människa faller
  3. Det säger ingenting om oss
  4. Mysteriet Deg
  5. Varje Gång Jag Ser Dig
  6. Kom hem
  7. Monolog
  8. Det Är Bara Ord
  9. Handens Fem Fingrar
  10. Små Rum
  11. Säg Det Igen
  12. Var är du min vän
  13. Du, kom inte närmare
  14. Utan Dina Andetag (Kent cover)
  15. Viola
  16. Himlen Runt Hörnet
  17. Sången om oss

Encore:

  1. En Kort En Lång
  2. Tror På Dig / Långsamt Farväl / Allt Jag Behöver
  3. Vem

Se alle foto i fuld opløsning her!

Retur