Danner 30 år Støttekoncert, 2009 2. november, Tivoli

 Hanne er jo frivillig i Dannerhuset, så det var oplagt at gå til koncerten i Tivoli, hvor toppen af danmarks "modne" kvindelige artister stillede op. OK OK ... Sanne og Lis manglede ... men det var alligevel en fantastisk aften med Anne-Marie Helger og Per Vers på slap line som top-tunede konferencierer.

 Alle artister optrådte gratis, og Tivoli havde tændt det helt store lys for de mange - hovedsageligt kvindelige - tilskuere.

 Som Fru Helger sagde det: "Her er et par publikummer og en masse publikusser" ... så var niveauet ligesom lagt til en både morsom, underholdende og forrygende oplevelse - på trods af den dystre baggrund.

 Vi havde RET got udsyn fra tredje række, hvor koncerten lagde ud med Faggot Faireys, der brugte mere tid på at understrege, at deres sexuelle orientering, end at lave melodisk musik. Men OK ... man skulle jo starte et sted, og rytme og sang fejlede i hvert fald ikke noget.

 Den næste stjerne lavede en politiker-rap om Københavns og landets begejstring for Dannerhuset. Den aldrende rockstjerne havde en besynderlig lighed med Ritt.

 Det var til gengæld dejligt at se og høre husets ildsjæl, som ifølge PerVers er "Vibe of the House" ... på dansk vist bedst oversat som "husets gode vibrationer".

 Koncerten begynder nu at tage fart, da Camille Jones kommer på scenen og fyrer op under publikum.

 Imens skifter Per T-shirts ... det gjorde han vist 5 gange! Han introducerer én af vores absolut dygtigste sangerinder ...

 Nu kommer Cæcilie Norby på scenen med bassisten ... hmmm ... hvad hed han lige? Han var ALDELES suveræn, og Cæcilie var endnu bedre, så dette var aftenens første højdepunkt. Jeg stemmer på Cæcilie, hvis hun stiller op imod Rap-Ritt.

 Der var ingen huller i musikken nu. Dejlige Søs Fenger dukkede op og gav en ny sang fra et sprit-nyt album. Der er vist basis for et indkøb her. Hun synger stadig aldeles vidunderligt, at sammen med hendes backing sluttede de meget passende af med "Inderst Inde" ... salen jublede.

 Der var pause, og vi nød de flotte fisk i danmarks største saltvandakvarium, som dækker den ene væg under koncertsalen. Tilbage igen så vi en af aftenens tre små hyldestfilm til nogle af Dannerhusets store kræfter, og Anne-Marie Helger demonstrede, hvordan rundt turnerede rundt i Danmark med "blyantsprøven", mens en del af salens kvindelige tilskuere besatte Dannerhuset for 30-år siden.

 Nu dukkede Annisette op med to korpiger, en akustisk bas og en dæmpet elektrisk guitar. Jeg har altid vidst, at hun sang godt, men det var chokerende at høre hvilken kraft og energi, der stadig er i hendes stemme. På et tidspunkt tog hun mikrofonen fra munden, men det gjorde ingen forskel for lydtrykket på tredje række - VILDT imponerende .... og selvfølgelig ufattelig flot. Hun indkasserede aftenens definitivt største, længste og mest velfortjente bifald.

 Nu blev Danners Ærespris overrakt til Hanne-Vibeke Holst, der læste op fra et afsnit i "Kongemordet" , som indeholdt en diskussion mellem voldsramte kvinder om deres mænd.

 Per Vers tog udfordringen op og improviserede en Danner-rap ud fra hver kunstners sætning eller ord, som han IKKE havde set før ... han er i særklasse dygtig.

 Aftenens afslutning står Anne Linnet for, og hun er jo professionel til fingerspidserne. "Barndommens Gade" var oplagt, og selvfølgelig skal hele salen op og stå til fællessang under "Smuk og Dejlig", som afslutter denne flotte aften.

 Til sidst må jeg lige beklage, at jeg kun tog ét billede af Fru Helger ... hun er en bombe af entusiame og energi.

Retur til koncert-siden