Lørdag d. 13. februar 2016                                          RETUR
                                                              
Sidste dag i paradis
      … og et kig på San Francisco, Rocky Mountains, prærien og New York
                                                                        … alt sammen uden at gå i seng!

Vi havde jo fået to timer foræret i lejligheden, så vi vågnede af os selv og kunne nusse rundt med pakningen, inden der var kaffe, morgenmad og et par enkelte hval-pust på dækket i det fjerne. Havet var det mest stille, vi har set indtil nu, så det ville ikke give mening at tage til St. Regis for at se pro-surfere, som vi havde planlagt.

 

Faktisk var bølgerne så små, at vi så en mand på ”paddle board” sejle forbi os – det er et surfboard, som man står på og ror med en pagaj. Vi huskede bølgerne størrelse fra forleden, og det blev sat i relief af mandens forsvindende lille størrelse på havet. Der kom også en havkajak forbi ude i vandet – det har vi heller ikke set før i disse oprørte vande. Det var pragtfuldt ikke at skulle stresse rundt og forlade lejligheden kl. 10, for vi skulle jo først med flyet hjem 21.45, så det kunne godt blive en lang dag. Vi nåede også en tur til i poolen, før vi badede og forlod lejligheden, som vi havde fået den.

 

Vi trillede ud til vores ”faste” strand ”Halanei Beach”, og det var tydeligvis lørdag. Her var masser af unge mennesker, som helt sikkert var lokale, der nød week-enden i solen.

Der var klynger af teenagere i vandet, som lå og ventede på en lille bølge, så de kunne få en lille tur på brættet. De var alle gode til det, så vi hyggede en times tid med at kigge på dem fra vores skyggeplet på græsset ved stranden.

 

Vi kørte tilbage til byen Halanei, som er ren turist-fælde, dvs. fastfood, barer, tingel-tangel-shops og selvfølgelig udlejning af surfboards og dykkergrej.

 

Vi gik målrettet efter tingel-tangel-butikkerne, da det efterhånden er blevet tradition, at vi skal have et stykke julepynt med hjem fra en rejse. Vi fandt en lækker butik, hvor der var meget at vælge imellem, så vi endte med at købe tre stykker pynt – alle med skildpadder, da ingen havde noget med hvaler.

 

Nu satte vi kurs mod lufthaven, som ligger i Lihue, men på vejen stoppede vi ved Anahola-stranden, for at spise den medbragte frokost og få noget at drikke. Også her var der sort af mennesker på en lørdag … OG høns.

 

Herefter gik det videre til CVS / Long Drugs, hvor Hanne havde planlagt at købe slik til pigerne – det var spottet på tilbud for et par dage siden. Desværre skulle man have medlemskort, for at få glæde af tilbuddet, men det ordnede den rare dame i kassen hurtigt, og fluks forsvandt 13 dollar fra regningen – det var da værd at tage med.

 

Næste stop var Mall’en i Lihue, hvor Hanne ville i Macy’s. Hun skumlede lidt over priserne i dameafdelingen, specielt da jeg fandt to super-lækre trøjer nedsat 62%, som jeg endte med at få for under 20 dollar … tilsammen. Hanne havde lige sluppet 100$ for to trøjer, og hun kunne IKKE få et Macy’s rabatkort, da vi ikke har fast adresse i USA. Damen i kassen fik alligevel ondt af hende, så Hanne fik 20% rabat via et kupon-tilbud … servicen i USA er altid i top.

 

Sidste stop på dagens plan var solnedgang i Poipu, som vi havde set så mange gange med pigerne, da vi var her i 2012. Vi spiste resten af frokosten ved de sorte lavaklipper ”under vores gamle lejlighed”, og så traskede vi ned i selve strandparken for at sige farvel til solen og det sidste dagslys på denne Hawaii-tur, som har været helt forrygende.

Smukt var det, og her var da også sort af mennesker, som grillede på stranden og nød den pragtfulde lørdag aften i paradis.

 

Så var der kun formalia tilbage. Bilen blev tanket op i Lihue, hvor vi også skiftede til lange bukser – bvadr! Bilen blev droppet hos Hertz uden en skramme, og selv om vi fik en shuttle til lufthavnen og hurtigt fik afleveret kufferterne og fik billetter helt til København, så var vi godt klamme i den varme aften efter sikkerhedschecket.

Det var derfor en velfortjent øl med tilhørende burger, der blev indtaget i den lille restaurant i afgangshallen. Faktisk vores første og eneste tur på restaurant på denne tur … det var egentlig lidt overraskende, men hvorfor gå ud at spise, når man har haft så pragtfulde lejligheder?

 

Flyet til San Francisco lettede til tiden, og det var kun halvt fyldt, så vi kunne fylde tre sæder og sove hele vejen til fastlandet. Her vækkede piloten os for at vi kunne nyde indflyvningen over storbyen, mens det stadig var mørkt. Hold da op … der er meget lys i San Francisco om natten. Klokken var kun 5 søndag morgen, og vi var to timer tættere på DK-tid.

Vi satte os i næste gate, og der var tid til at indhente to dages dagbog sammen med en kop kaffe, inden vi fløj videre til New York kl. 7. Det betød, at solen var ved at stå op, og vi fik den smukkeste udsigt over bugten i San Francisco med den ikoniske Golden Gate bro i baggrunden.

 

Det var en lille tur på over 5 timer hen over det amerikanske kontinent, som ville flytte os yderligere tre timer tilbage mod DK-tid. Der var masser af sne på Rocky Mountains og på prærien, og mange steder var det så klart, at vi tydeligt kunne se de flotte landskaber under os.

 

 

Der var også en flot indflyvning over New York, hvor vi nu fuldstændigt havde mistet tidsfornemmelsen, men … det var vist nok eftermiddag her.

 

Jeg kan ikke huske, at vi tidligere har været i Newark lufthavnen i New York, hvor man har et flot vue over den kendte skyline.

Vi nød det sidste kig på USA, og så var det faktisk blevet aften igen, så efter aftensmad ombord på SAS flyet, så var det bare om at forsøge at sove igen, så vi var udhvilede til en lang dag, når vi landede i Danmark kl. 7 mandag morgen efter en pragtfuld ferie, hvor der ud over en masse flotte oplevelser rent faktisk har været tid til at slappe af.

 

Vi var HELT enige om, at sidde på en terrasse og stirre efter hvaler – det er godt for sjælen, så det gør vi nok igen … om nogle år.

 

Til Toppen                                                                                Hop til forrige dag