Torsdag d. 26. juli 2012.                                                 RETUR

Så kan udsigten vist ikke blive bedre på Kauai ... Wauai (udtales Wow!

Det er rejsedag. Vi skal nå et fly kl. 15 til Kauai, men vi skal allerede forlade huset ved 11-tiden. Vi finder en stor mall på nettet, og pigerne er synligt oplivede ved tanken om at bruge lidt tid der, inden vi skal aflevere bilen i lufthavnen.

Mens jeg skriver dagbog for de sidste par dage, shopper pigerne, og ved 13-tiden kører vi til lufthavnen, afleverer bilen og kommer igennem de normale sikkerhedscheck - denne gang er det er helt normalt fly, som vi dog får lov til at gå til og fra.
Det er en fin flyvetur på 40 minutter, som bringer os hen over Honolulu, inden vi lander på den nordligste af Hawaii's øer, Kauai. (Udtales Ka-wai-e.)

Vi skal også leje en bil her, og selv om det hele er bestilt, tager det lang tid at komme igennem køerne, så klokken er 16, inden vi er på vej mod hotellet, som ligger ganske tæt på øens hovedby Lihue - Kauai er en lille ø. Et stort vejarbejde omkring lufthavnen hjælper ikke på fremdriften. Da vi er ude af selve byen, kan vi se at Kauai er meget anderledes og grøn i forhold til de andre øer, vi har besøgt. Her er ikke synlig sort lava, men til gengæld er jorden rød som i Afrika. Det forklarer, hvorfor så mange afrikanske hollywood-film er optaget her. Bevoksningen er også massiv, og hele området omkring Lihue er omkranset af lave takkede bjerge. Vejene virker også mindre, så alt i alt er det indtil videre en meget anderledes ø.

Da vi svinger fra hovedvejen for at køre de sidste miles mod feriebyen Poipu på den sydligste del af øen, kommer vi igennem en flot allé af træer, hvor mange er helt overgroet af snylteplanter - endnu et flot syn. Træerne samler sig i toppen, så det er meget forståeligt, at vejen kaldes for "Tree Tunnel".

Vores lejlighed ligger helt ude ved kysten i et stort område med andre hoteller. Der er efterladt en nøgle til os i et skab ved receptionen, så vi finder selv op til 2. etage, hvor et heeelt vildt syn venter os. Da vi træder ind i den store hjørnestue, som har vinduer til to sider, kan vi ikke se andet en strand til højre og hav gennem altanvinduerne, og larmen fra bølgerne er overvældende.

Der lyder et højt "WOMP", og bølgesprøjt kommer op over altanhøjde. Vi kaster os ud på altanen, og den hænger nærmest ud over de sorte lavaklipper, som ustandseligt rammes af høje bølger, der sender kaskader af hvidt skum hen over dem.

Der er en spalte i klippen foran os, og når bølgerne presses ind her, dannes det høje sprøjt. Wov! Vi kommer ikke til at lave andet på Kauai end at sidde her og stirre på bølgerne.

Vi tager alligevel PC'en frem og lokaliserer et supermarked tæt på, for solen bager ned på altanen, så her er faktisk for varmt lige nu. Alle tager med til "Big Save", og det er da klart et supermarked, som bruges af de lokale til langt mere fornuftige priser end f.eks. i Honolulu. På vej til supermarkedet checker vi lige lejlighederne fælles pool ud ... det ser herre-godt ud - specielt fordi man ikke lige ligger og bader her i den voldsomme brænding.

Køleskabet er derfor fyldt med frugt, grønt og ikke mindst øl, da vi er tilbage på altanen til at se solnedgang, som er et fantastisk syn hen over de rullende bølger, og med skyerne hængende over bjergene til at reflektere de røde og orange farver.


Hele aftenen bliver også brugt  på altanen - kun afbrudt af aftensmaden, som vi spiser i stuen. Man bliver ikke træt af at sidde og stirre på de store bølger, der slår ind på klipperne.

Sikke et sted. Her har Hanne overgået sig selv i hotel-valg!

Retur til toppen.