Fredag d. 20. juli 2012.                                                     RETUR

Feriedag med lavatræer og tidevands-huller.

Vi vågner før uret og laver et par sandwiches til dagens lange tur til Big Islands østside. Ungerne sover stadig, da vi forlader lejligheden ved 8.30-tiden efter at have spist morgenmad. Vi tager præcis den samme vej tilbage over bjerget, som vi brugte i går aftes, og turen er ikke mindre flot i dag - slet ingen skyer på toppen, som ellers er standard her.

Vi kommer derfor hurtigt frem til byen Hilo og finder "Lava Tree State Park". Selve parken ligger i et meget frodigt område, hvor træerne er dækket af grønne snylteplanter og farverige blomster. Her er også mange vilde orkideer og enorme bregner. Her er så meget sol, at Hanne medbringer en paraply for at skabe en smule skygge for sig selv på vej rundt i parken.


Parkens attraktion er en masse lavasøjler, som blev dannet i det 17-18-århunderede, da området blev dækket af flydende lava. De store træer, der dækkede området dengang, blev opslugt af lava, der størknede omkring stammerne.

Resten af lavaen flød videre, og det træ, der ikke brændte, rådnede med tiden op og efterlod disse lava-sugerør i landskabet. Besynderligt - men vi er faktisk mere imponerede over bevoksningen end lava-søjlerne i parken.

Vi skifter her til badetøj i parken, da næste stop er uden faciliteter, og kort efter er vi ude ved kysten, hvor voldsomme bølger slår ind mod klipperne langt ude i vandet. Mellem os og bølgerne er der fyldt med små indsøer, der fyldes og drænes for havvand i takt med højvandet. Det er lavvande, da vi ankommer, så vi kan se, at vandet strømmer ind i de hule lavastens-huller.

Disse "tide-pools" er ideelle til at bade og snorkle i, og her er da også rigtigt mange mennesker på trods af, at dette faktisk er privat område med private huse og veje. Den meget hullede parkering har derfor også skilte, der opfordre folk til at dobere 3$ i en kasse, så man kan vedligeholde stedet. Vi er nu glade for vores dykkersko, der skåner fødderne for den skarpe lava. Her er aldeles pragtfuldt, og stik imod alle odds er det skyfrit i dag, selv om Hilo er det sted i USA, hvor det regner mest. Vi dækker os til i vandfast solcreme  og begynder begynder at snorkle.

Her er fyldt med små farverige fisk, så den næste 1-1½ time snorkler vi og spiser frokost i dette paradis. Vi stopper kun, fordi her ikke er skygge, og vi har faktisk god tid, så vi beslutter at tage vejen hjem syd om øen, så vi lige kan sige farvel til den rygende vulkan i Volcanoes Parken. I morgen skal vi jo videre til den næste ø.

Det er til gengæld temmeligt gråt, da vi når frem til byen Volcano, hvor vi køber noget at drikke i "Lava Rock Café". Herefter runder vi parken og siger farvel til ryge-hullet.

Turen hjem er begivenhedsløs, og pigerne sidder på altanen og hygger med drinks & chips, da vi er tilbage 18.30, så vi blander os straks med dem. De tilbyder at lave aftensmad - bestående af vores 20 æg!, men noget må brænde på komfuret, for røgalarmen i lejligheden starter, og resten af aftenen OG hele natten står alle dørene åbne for at lufte ud. Vi får også samlet tomme flasker fra ugen, og vi må konstatere, at genbrugs-bøtten i lejligheden ikke kan klare alle de flasker, som vi har produceret ... selvfølgelig sodavand langt de fleste! (På Hawaii sælger man nemlig vand i brune flasker med guldpapir på kraven ... øhmmm!)
 
Det er faktisk herligt at lytte til bølgerne fra de åbne vinduer, mens vi falder i søvn. Endnu en god feriedag! I morgen rejser vi videre.

Retur til toppen.