Hmmm .... jeg har på fornemmelsen, at jeg lige har siddet her ...
er jeg på vej ud eller hjem? Det oplyste metro-rør afslører ikke, hvor
vi kører hen, og det føles ikke som om, at det er 17 dage, siden vi sad
her sidst på vej hjem fra London. Vi er på vej til lufthavnen
igen, og denne gang er målet noget nyt og spændende, som vi ikke har
prøvet før: Spanien og Barcelona! Det er
Kristi Himmelfart ... torsdag eftermiddag, og vi skal mødes med Henning
og Gurli i lufthavnen. Vi er som sædvanlig i MEGET god tid, så vi sætter
os i lufthavnen og spiser lidt sen frokost / tidlig aftensmad, da vi
ikke ved, hvornår vi får noget igen. Vi SMS'er i lufthavnen, og får det
svar, at de sidder og spiser ... kun 20 meter væk, viser det sig, da vi
kigger op. |
Hotellet har en aldeles udmærket morgenmadsbuffet, som er
velbesøgt. Vi indfinder os ved 9-tiden og planlægger ikke det store ud
over at slentre gennem byen og se, hvad der rammer os. Dog vil vi gerne
se det store marked "Mercat Boqueria" midt i byen. Det viser sig at være en farverig og festlig beslutning. Markedet er et orgie i skinker, frisk frugt, tørrede specialiteter, friske svampe, levende snegle og fisk. Her kan man bare gå rundt og blive fristet - hvis vi ellers selv kunne tilberede mad. Vi kan da heldigvis købe frugten. I modsætning til Fortnum & Mason i London, er dette ikke et sted for turister - det er her de lokale handler. Der er livlig handel, og det er herligt bare at gå rundt og "snuse" til atmosfæren og de mange indbydende varer. Markedet ligger lige ved siden af Ramblaen,
som er "strøget" i Barcelona, hvor alt sker. "Turen går til Barcelona"
beskriver Ramblaen som et sted, man enten elsker eller hader. Vi tilhører
klart sidste gruppe, så vi søger hurtigt videre i de hyggelige smalle
stræder, som også er spækket med sjove butikker, der på magisk vis
drager pigerne. Henning og jeg diskuterer, om der er vacuum i butikkerne,
som ligefrem suger dem ind?
Vi ledte efter det gamle kongepalads, som også skulle indeholde
nogle udgravninger i kælderen. Da vi ikke lige fandt det, slog vi os ned
på en gaderestaurant og fik dagens første og velfortjente øl. Vi er mest interesserede i at se de romerske ruiner, som
paladset er bygget ovenpå. Under renovering af den store plads fandt man
en masse ruiner, som omhyggeligt blev udgravet, inden man lagde pladsen
tilbage igen. Derfor kan man nu gå rundt ca. 1000 år før paladsets
bygning under pladsen, og studere hvordan romerne havde indrettet
vaskerier, huse til farvning af tøj og små "fabrikker" til fremstiling
af fiskesovs og vin i store ler-beholdere. Det er godt lavet, og vha. de
udleverede audio-guides får vi alle detaljer forklaret på engelsk. Ude i dagslyset igen er det ved at være frokost-tid. Vi opsøger
derfor en tapasrestaurant i nærheden af næste mål, som er den store
kirke "Santa Maria del Mar". Det viser sig at kirken er middagslukket,
så vi har god tid her ved kirken, hvor der er musikalsk
underholdning - og KOLD øl. Vi spiser i ro og mag og nyder livet, mens
åbningstiden nærmer sig. Vi har nu fået dækket vores behov for historiske bygninger og
begynder at trave hen mod et af byens åndehuller, "Parc de la
Ciutadella", som indeholder byens zoologiske have, zoologisk- og
geologisk museum, Cataloniens parlament samt et enorm springvand af
Gaudi ... Gaudi som vi endnu ikke har set bygningsværker af, men som
Barcelona er så berømt for. Vi er nu ved at være lidt trætte af at trave rundt, så Henning
og Gurli beslutter at tage tilbage mod hotellet, mens Hanne og jeg
slendrer ned mod havnen og strandpromenaden. Det kræver dog noget af en
omvej at slippe ud af parken, da man ikke kan gå gennem zoo-området. Vi
er derfor nødt til at gå en omvej, der fører os gennem den olympiske by
med de to markante tårne ved stranden og den underlige "fiske-skulptur",
som ligner en foldet hat lavet af kobber-net.
Vi går nu ud i byen igen og finder en restaurant, som Gurli har
fundet positiv anmeldelse af i en folder på hotellet. Det er da også
meget fint - bortset fra at den unge pige, som serverer, er aldeles
fortabt mht. humor og venlighed. Det er ligesom i USA en
kæmpe-udfordring at få en salat FØR maden, og det er åbenbart uhørt, at
vi vil have både rødvinen og hvidvinen åbnet samtidig. Det bliver
hverken vinen eller maden heldigvis ringere af! |