Torsdag d. 30. April 2009.                              RETUR

Lad os gøre, som vi plejer ... lad os shoppe!

 Vi skulle tidligt afsted - men først mødes i London Heathrow lufthavnen, da vi tog hvert vores fly. Det var lidt besværligt at mødes, da lufthavnen er kolossal, og vi landede i forskellige terminaler. Selv med mobiltelefoner og udtalelser som: "Vi står lige foran billetsalget til undergrunden ved Terminal-3 stationen", kunne vi ikke finde hinanden. Selv Underground-stationerne strækker sig over så store områder, at man kan blive væk fra hinanden - eller ikke finde hinanden. Det lykkedes dog efter noget tid, hvor vi så også fik købt de rigitge tog-kort (Oyster Cards), som man simpelthen holder ned til den lille "østers", som ligger på toppen af ind- og udgangs-karussellerne, man passerer igennem. Et centraliseret computersystem kan så bergene hvor langt du har rejst, og hvad det koster. Det trækkes automatisk fra kortet, og på automatens lille display, kan du se hvor meget værdi, der er tilbage på kortet. Er kortet ved at være "tømt", stikker man det bare ind i en anden automat og fylder det op ved hjælp af sit VISA-kort. DET ER FANDEME SMART! Det kunne København's Sporveje lære en del af ... hmmm ... de hedder vel Arriva nu ... og er engelsk ejede. Hvorfor har de ikke taget dette med til Danmark?

 Hanne og Bo har valgt vores hotel ... eller rettere "deres" hotel, da de er stamgæster på "Hotel La Place", som ligger meget tæt på Baker Street Station. Hvis man på nogen måde var i tvivl om "hvad-var-det-nu-med-Baker-Street", så burde man meget hurtigt komme i tanke om det, da samtlige klinker på stationens vægge er prydet med en unik silhuet. Elementært ... men hvem er-det-nu han er? Vi lader mysteriet ligge lidt. I stedet går vi op på gaden og træder nærmest lige ud i Madame Tussauds berømte voksmuseum, hvor der allerede er en pæn lang kø for at komme ind, selv om det er torsdag formiddag.

 Kort efter er vi henne ved hotellet, hvor det stadig er for tidligt til at få vores værelser, så vi smider bare kufferterne (ja - det ER indkøb på billedet - ikke kufferter!). Hanne og Bo plejer nemlig at spise English Breakfast på et lille sted i nærheden. Hanne og jeg begynder allerede på dette tidlige tidspunkt at bemærke "plejer", som bliver turens helt store grine-ord. "Vi plejer" bliver til sidst noget man ikke tør sige ... man smiler bare, så ved alle, at dette "plejer" vi at gøre.

Første "plejer" var helt igennem fremragende. Vi var dog ikke til de helt store kager, som blev udstillet i vinduet, men nød i stedet en helt original FULL ENGLISH BREAKFAST, selv om klokken var ved at være halv tolv. Heldigvis kan man så bare kalde det BRUNCH ... eller måske "second breakfast" som hos hobbitterne.

 Med fyldte maver var nogen af os nu HELT klar til at shoppe. London's første tilbud til os kom fra en skobutik.

 Lad os bare indrømme, at vi ikke blev lokket af den store præmie. Til gengæld var stormagasinerne fulde af tøjtilbud, som tiltrak pigerne og Bo. Efter ½ time blev pigerne dog alligevel trætte af vores selskab, så da Bo ikke kunne finde den nederdel, han ledte efter i sin egen størrelse, gik han og jeg en tur ud i byen for os selv, så pigerne kunne få fred til at koncentrere sig om opgaven.

 I et nærliggende discount-magasin a la Daells, faldt vi over nogle "must-have" solbriller, som vi købte med den undskyldning, at det var til vores døtre. Bevæbnet med disse fandt vi tilbage til pigerne og sneg os diskret ind på dem - på trods af at vores solbriller nu var skrigende røde. Stort!
 Tungt belæssede allerede på denne første runde shopping, blev der slæbt til kasserne, og kort efter befandt vi os igen på gaden, hvor Hanne LH nu overvejede en større shoppe-taske. Det ville næppe blive et problem at fylde den - men hvem skulle bære den? Bo meldte pas.

 Det er unægteligt en farverig oplevelse at shoppe på Oxford Street. Busserne ligner sig selv, men de er ikke længere helt røde, det bugner med frugt-boder, stande med tørklæder (som man under ingen omstændigheder bare kan gå forbi, og selvfølgelig et stort udbud af slips. Det bør her nævnes at Bo IKKE købte nogen slips!

 Vi drager videre gennem det centrale London og drejer fra Oxfort Street ned ad Regent Street, som karakteristisk svinger op mod Picadelly Circus. Her falder vi over en porcelænsbutik, hvor et par skåle fra "julestellet" er HELT oplagte til sild, så de bliver hurtigt tilføjet til samlingen.


 Hvis man er lynhurtig, kan man lige nå at få et skud af Piccadelly Circus uden biler, når lysene skifter.

 Næste "plejer" er et specielt varehus, som dog udsættes kortvarigt, da vi passerer noget som ligner et marked på Piccadelly ved en kirke, hvor der udbydes alt i gamle postkort, pubskilte, dukker, mønter og forskellig slags hjemmelavet mad og håndværk. Vi lader os ikke friste af disse ting til pøbelen, men indtager i stedet butikken, som bedre passer til adelige kunder: "Fortnum & Mason".
 Her er INTET overladt til tilfældighederne. Fakkelholderne ved ingangen er et godt eksempel: Ektravagant overdådighed. Mens slipseklædte forretningsfolk styrter forbi forretningen, kaster vi os 100 år tilbage i tiden og går ind for at shoppe varer fra de oversøiske kolonier.

 Stabelvis af tørrede frugter, chokolader i glasskabe, marmelader i de rigtige glas og selvfølgelig kager møder én på de tre etager i dette varehus, som reelt nok mere er en turistattraktion i dag end en butik, som den lokale Londonner'e benytter sig af til hverdag. Det gør det absolut ikke mindre underholdende at gå rundt og studere varerne, som til tider koster horribelt meget. Hanne bruger lang tid på at undersøge indholdet i dåserne og vælge den helt rigtige kage til Mormor.

 Fra Fortnum & Mason skrår vi over gaden og kigger ind i gården til "The Royal Academy of Arts", hvor to unger på løbehjul morer sig med at køre mellem de små springvand - kun let presset af deres far, som sidder klar med sit kamera. Fædre med kameraer!!!
Vi ser ikke noget kunst, men nøjes med at forevige hinanden foran de kollosale smedejernslåger mod gaden.

 Vi begynder nu at vende snuden hjemover (mod nord), så selv om butikkerne er ved at være lukkede - klokken er 18.30 - så går vi aligevel gennem Burlington Arcade, som er en samling af eksklusive butikker med tøj og sko. Her kan man ikke lave et "røverkøb". Det er en ganske god opvarmning til det, der venter i Bond Street på den anden side.

 Her ligger ALLE de store butikker som Bulgari, Tiffany's, Dior osv. Her må nærmest være tale om "omvendt" røverkøb. Hvis man køber noget i disse butikker, så er man blevet bestjålet. Der er dog ingen grund til bekymring. Pigerne er blevet trætte af at shoppe, så vi nøjes alle med at smile af de vanvittige priser. Højdepunktet på gaden er en butik med morsomme tegninger, som nok også ligger i den dyre ende. Her overvejede vi faktisk at investere. En vinhandler havde også sået tomme flasker med dyr vin i en plantekasse... i håb om, at der ville gro nye og fyldte op.

 Kort efter oplevede vi noget helt fantastisk ... et historisk de ja vu. Pludselig tonede Jalta-konferencen frem for vores øjne ... og der var IKKE tale om billedmanipulation. Efterfølgende har vi undersøgt de gamle billeder, og ét af dem må være forfalsket, for de sidder på en anden måde i forhold til hinanden.

 Jeg tror at billedet til venstre er det originale. Ham helt til højre med kasketten ser så rar ud, og ham i midten til venstre smiler så lusket!

 Vi vender nu tungt belæssede tilbage til hotellet, hvor vi lige checker om restaurant  "The Real Greek" har et bord til os, for her "plejer" vi at spise. Det havde de IKKE - til alles store overraskelse.

 Det havde den indiske lige ved siden af heldigvis, og takket være et spejl i baren bliver vi alle foreviget sammen, inden vi indtager rigtig god (og krydret) mad. Mætte slæber vi os tilbage til den suite, som stamkunderne Hanne&Bo blev opgraderet til, da de checkede ind.

 Her kan vi afslutte en god dag i sofaen på afsatsen og nyde en kold øl, inden vi tørner ind - vi skal jo være klar til en ny dags udfordringer.