Lørdag d. 12. juli 2008: Verdens største indkøbscenter ... shop amok.

 Vi vågner tidligt - bortset fra Marie - og nyder udsigten fra altanen, inden det bliver for varmt. På vej ned til restauranten for at spise morgenmad, checker vi lige hotellets pool og fitness centeret. Pigerne er vilde - det skal prøves. Buffeten var fin, men kaffen var meget amerikansk ... altså meget tynd. Signe virkede lidt trist under morgenmaden, og hun gik op på værelset, før vi andre var færdige. Vi mente, at hun nok savnede Petteri for meget. "Nej,da!", forsikrer Marie. "Hun savner at shoppe!!!"
Det skulle der meget snart blive rådet bod på. Men først tog vi bilen til "inn-stedet" Miami Beach, som man bare skal se.
 Her er alt det, som vi kan huske fra TV-serien "Miami Vice": Palmer, lækre biler og farverige huse er her masser af.
 Vi kører langs Collins, som er "strøget" på Miami Beach og kigger på "art deco" husene, som er karakteristiske ved deres varme pastelfarver og buede former. Her er stoppet med biler, så der er ingen mulighed for at parkere og gå en tur.
 Vi havde læst i "Turen går til Florida", at der skulle ligge et meget stort loppetorv tæt på Miami, så i stedet for at gå tur på stranden, satte vi kursen mod "The Swap Shop", som ligger i Fort Lauderdale 40 km. nord for Miami.

 "The Swap Shop" er et kæmpeområde med 14 udendørs "drive-in" biografer om aftenen, når det er mørkt. Om dagen bruges de mange parkeringspladser til loppemarked, hvor hovedsagligt sorte og spansktalende sælger alverdens ting. Her ses skærm nr. 10 med masser af stader spredt omkring sig.

 Her er masser af tøj og sko, som pigerne kaster sig over. Tingene koster et sted mellem næsten ingenting og absolut intet, så det er vigtigt at tænke på, at det skal bæres med hjem til Danmark igen.
 I et stor indendørs hal er der alt muligt bras, som til gengæld er nyt, så det er ikke så spændende. Til gengæld er områdets store frugtmarked et flot og farverig oplevelse.

 En dame står og svinger en stor machete, når hun hugger toppen af friske kokosnødder. Der bliver stukket et sugerør i nødden, og straks bliver den leveret hen over disken til den lange kø af ventende kunder. Vi beslutter i stedet af investere i lækre modne mangofrugter.

 Nu samlede nogle MEGET mørke skyer sig over det store marked, og da folk begyndte at pakke sammen, besluttede vi at køre videre til det næste højdepunkt: Et af verdens største shoppingcentre - Sawgrass Mills. Det er et enormt sted med over 350 butikker, restauranter, forlystelser og legepladser til børnene.

 Et så stort sted skal planlægges grundigt, så pigerne studerer oversigten og lægger ruter. Herefter instruerer Hanne lige om, at vi skal møde igen om to timer ... ca. kl.15. Men men men! Hvis man dør og kommer i sko-himlen, så må det se sådan ud.

 Med så store skobutikker, oceaner af tøj, fototing, elektronik, tøj, sko og tøj ... så trækker det "lidt" ud. Omkring klokken 20 kaster vi håndklædet. Da nogen af os har spist lidt hen over dagen, slutter vi af i et supermarked og køber diverse ting til altanen.
 Det er igen en fornøjelse at sidde efter en lang dag og nyde udsigten fra altanen. Pigerne nyder dog også udsigten til deres mange indkøb - her fordelt ud på Maries seng.

 
Retur til USA side