18. juli : Fra Rock Springs til dampende "hot springs"

 Dagens startede med en hurtig gang morgenmad på værelset, som var klasser over, hvad hotellerne plejer at byde på ... men vi havde jo også selv købt ind til den. Herefter måtte vi lige en hurtig gang i Wal*Mart og købe en extra taske og diverse forglemmelser. Så gik turen mod Yellowstone.

 Landskabet nord for Rock Springs i Wyoming er ... for at sige det rent ud ... røvkedeligt! Det er næsten fladt, meget tørt med helt lav grålig vegetation. Kun langsomt skifter landskabet karakter, og først da vi når frem til Rocky Mountains, bliver det hele bakket, meget mere grønt og begynder at ligne Norge.

 Efter en del timers kørsel bliver frokosten derfor også indtaget på bedste "norges-ferie"-maner, dvs. med udsigt til et par flotte bjerge. Her er baggrunden bjergene i Grand Teton National Park, som vi vender tilbage til efter vores tur til Yellowstone.

 Vi kører hurtigt gennem parken efter at have hentet nogle oplysninger på det lokale turistbureau, så vi ved, hvad vi vender tilbage til. Nu er vi hurtigt inde i Yellowstone National Park, dvs. klokken er 16, så en god del af dagen er gået, og vi har hele køreturen gennem parken foran os, før vi er fremme ved West Yellowstone, hvor vi skal bo.

 Vi havde vist alle forventet at køre gennem røg og damp og svovlpøle i parken, men det er absolut ikke tilfældet. Fra vejen, hvor man "kun" må køre 45 miles/hour (dvs. 70 km/t), ligner parken en nydelig blanding af norsk vildmark og tysk alpelandskab. Her er utroligt mange vandløb, både store og små, det meste af området synes at være dækket af eng-lignende områder, og træerne er en blanding af små nye træer og høje gamle afbrændte stammer, fra forskellige skovbrande i det sidste årti.

 Men smukt er det, så det er svært ikke at stoppe, da vi gerne vil frem til hotellet inden det bliver alt for sent. Søen i baggrunden her er Yellowstone Lake, som er verdens største bjergsø. I det hele taget er området kolossalt stort ... på størrelse med Sjælland og Lolland-Falster tilsammen!!!

 Igen må vi stoppe ... denne gang for et lille vandhul lige ved siden af vejen fyldt med åkander.

 Her er endnu et typisk billede fra landskabet. Den rene idyl. Hvor pokker er alle geyserne og de giftige mudderpøle? 

 De er der skam. Vi kører hen til "Old Faithfull" geyseren, som selvfølgelig er parkens mest kendte geyser, men det vare næsten en time, før den springer igen ... ifølge skiltet, så vi beslutter at køre videre mod hotellet.

 Men parken er også meget andet end flotte landskaber og geysere. Her skal også være sorte bjørne, grizzly bjørne, ulve, elge og masser af hjorte ... og så bisoner! Og på vej ud står der så en bison ... godt nok langt væk. Den trasker fredeligt rundt, men man skal ikke lade sig narre. Den kan snildt løbe én op, og flere er blevet slået ihjel af dem. Vi nøjes med at betragte den på afstand fra bilen.

 Og det var så den dag! En lang dag i bilen - men kors hvor vi glæder os til at se alle gejserne, vandfald og dampende giftpøle i morgen.

Retur til Hovedside