7. juli : Universal Studios ... stedet hvor drømmene skabes.

Efter endnu en fin morgenmad gik turen så med Metroen til Universal Studios, som er en blanding af forlystelses park og film fabrik. Det er et kæmpe område, som ligger op ad bjergene i udkanten af LA.

Vi havde snydt en del hjemmefra og bestilt "Front of Line" pass til alle. Det betyder at vi trasker uden om alle køer og direkte ind i forlystelserne. til at begynde med havde jeg lidt dårlig samvittighed over det, men det viste sig, at hvis vi ikke havde gjort dette, havde vi ikke nået at se og prøve alle forlystelserne i parken på én dag.

Parken er ikke kun forlystelser, der er også mange store shows med relation til Universal-film i flotte omgivelser. For eksempel var "Terminator 2" en biograf, hvor der var scene og lærred. Alle blev iført 3-D-briller, så alt på lærredet kunne flyve ud og lande på din næse .... en helt ufattelig oplevelse. Rigtige mennesker med geværer rendte rundt og skød på hinanden  i teatret, og selveste Arnold Schwartzenegger (eller nok en look-alike) kørte rund på motor-cykel på scenen. Pludselig styrer han direkte mod 3-D baggrunden og flyver ind i den, hvorefter det bliver rent kaos af røg, skud, flyvende robotter der skyder vildt omkring os. Vi er selv med i krigen mod robotterne ... fedest!

Efter denne oplevelse trængte vi til frisk luft, så vi skyndte os hen til "Waterworld", som var en udendørs scene med et stort bassin. Det var en kæmpe kulisse fra Kevin Costner filmen Waterworld, hvor skuespillere opførte det afgørende slag på vandscootere og i både, og skurken endte selvfølgelig med at styre brændende ned i bassinnet. Se selv. De sparer ikke på krudtet.

Turens fedeste forlystelse var "Back to the Future", hvor du bliver spændt fast i en bil uden tag, og sidder i en lukket garage. Pludselig går porten op, og du flyver fysisk ud i himmelrummet, ned under jorden mod lava og floder, og gennem byernes smalle gader ... alt sammen i jagten på skurken i den flyvende bil foran dig. Det er helt utroligt. Du bliver slynget rundt i bilen, og kæmpe-skærmen foran dig, giver virkeligt illusionen af, at du er med i jagten. Denne måtte vi prøve to gange ... hvor vi takket være vores "pass" kunne springe køen på 45 minutter over!

King Kong ... også et stort hit på lærredet. Det er King Kong i baggrunden!

En tur i tog-vogne rundt i selve film-fabrikken var også flot. Det meste er store hangarer, hvor de optager film indeni. F.eks. kørte vi ind i et "set" med en Mtero-station. desværre kom der jordskælv NETOP som vi var der, så loftet styrtede sammen, så en lastbil fra vejen oven over brød igennem, toget der netop kørte ind på stationen smadrede ind i den, og der gik hul på vandledningerne, så vandet fossede ind. Og alt sammen trak sig pænt sammen igen, da vi kørte ud, så forestilingen kunne gentages et minut efter til næste vogn! Der er også mange gamle og forskellige bygninger i selve Universal-byen, som bruges til alle slags film. Romerriget, cowboys, havnen fra Jaws (med en haj selvfølgelig), og så et stort nyt "set", som havde været brugt i den nye Steven Spielberg film "War of the Worlds". Her havde de bygget et hel forstadsvej op, og smadret et stort fly ned i den. Ufatteligt ... og nu en del af rundturen.

Vi måtte på et tidspunkt holde stille i 5 minutter og glo ... vi skulle lige vente på, at de havde taget en scene færdig fra en kommende film, inden vi kunne køre ud. I sandhed et fabrik!

Et andet attraktions-højdepunkt et Jurassic Park. Her sejler du igennem junglen, og fredelige dinosaurer græsser, bader og sprøjter vand på dig. Her tager man IKKE billeder ... du er gennemblødt bagefter. Til sidst kommer der selvfølgelig en Tyrannosaurus Rex, som du kun undslipper ved at styrte dig igennem et vandfald ... og rutchebanen ender med et gigantisk SPLASH ... alle er druknede. Men det er så varmt, at det bare er forfriskende, og du er tør igen efter 5 minutter.

Ud over dette så vi også, hvordan man sætter ild i en kemifabrik (det var varmt ... filmen "Backdraft"!), hvordan man træner dyr (f.eks. grisen der optræder med skiltet "boycot bacon") og hvordan man laver effekter med computere, blod, lyd osv.

Nu var det ved at være aften. Vi var trætte, sultne og havde fået megen sol ... og intet at spise siden morgenmaden. Så nu tog vi trappen op til øverste niveau, hvor vi både kunne få noget at spise og bussen ned til metroen. Men her i USA går man ikke op ad trappen ... næh, man tager selvfølgelig rulletrappen, som ikke kun er her i Universal, men også er set rundt omring i selve byen. Ikke underligt at så mange amerikanere er temmelig overvægtige. Men en imponerende konstruktion, er det da!

Så stod det på fisk. Desværre blev det ikke os, der spiste, Hanne synes pudsigt nok ikke at være bekymret. Hun aner nok, at vi vil spare en del penge på resten af turen.

Det var så den dag. Efter denne dag har vi ingen illusioner om film. ALT er snyd. Intet er ægte. Men det er godt nok. Nu ved vi, hvordan drømmene laves.

Retur til Hovedside